17 01 2020 / 14:42

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12.2.2014. ЈКП ЧИСТОЋА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 februar 2014 16:55

„САКУПЉАЈМО, РАЗДВАЈАЈМО,

РЕЦИКЛИРАЈМО“


ЈКП „Чистоћа“ Сомбор  од почетка фебруара спроводи еко акцију: „Сакупљајмо, раздвајамо, рециклирамо“, у свим основним и средњим школама, као и предшколским установама на територији општине Сомбор .

Еко предавања организује и одржава стручно лице запослено у ЈКП „Чистоћа“, односно Мастер инжењер заштите животне средине, Маријета Штампфер, која је тематска предавања прилагодила различитим узрастима.

Уз сликовите презентације и мини клипове едукативног садржаја, ученицима су доступни и информативни штампани материјали и књижице са корисним саветима везаним за заштиту животне средине. Основни циљеви спровођења еко едукације су наводу у ЈКП "Чистоћи" : развој еколошке свести и бриге о животној средини у целом образовном систему, али и свакидашњем животу ученика и запослених у школама , практични савети о правилном управљању отпадом, са посебним акцентом на мере за смањивање и збрињавање отпада као и учење о значају рециклаже, односно поновној употреби секундарних сировина, врстама материјала погодних за рециклажу, начинима разврставања и слично. Свим школама се овом приликом поклањају типски контејнери за прикупљање пет амбалаже, алуминијумских лименки, отпадног папира и картона, као и мини пресе за пет амбалажу и алу лименке. До сада су предавања и едукације одржане у у ОШ "Никола Тесла" у Кљајићеву, у основној школи "Никола Вукичевић", "Аврам Мразовић" и "Доситеј Обрадовић" у Сомбору.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .