15 09 2019 / 12:39

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
24.2.2014. СЕЦ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 24 februar 2014 15:56

„УКЉУЧИ СЕ –

КАКВО ЦИВИЛНО ДРУШТВО ЖЕЛИШ?"

Представници сомборских организација: Драган Никодијевић из „Центра за друштвени развој – Кљајићево“, Јадранка Радојчић из „Женске алтернативе“ и Срђан Влашкалић из „Сомборског едукативног центра“ били су активни учесници Националне конференција: „Укључи се – какво цивилно друштво желиш?" на којој се креирала  прва Национална стратегија за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва. Конференција је одржана од 19-21. фебруара у Сава Центру у Београду.

На конференцији је преко 300 представника цивилног друштва применом методологије Отвореног простора директно учествовало у креирању оквира за садржај будуће Стратегије. Срђан Влашкалић из Сомборског едукативног центра  је уједно био модератор радне групе и предлагач теме „Волонтирање“. Учесници конференције су својим гласовима сврстали „волонтирање“ међу првих 5 приоритетних области које ће чинити Националну стратегију.

Дводневна конференција која је подржана од стране Европске уније изнедрила је више од 15 приоритетних области и тема на којима ће се радити до краја године и о којима се јавност може информисати путем веб сајта Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.

Према подацима Канцеларије Сомбор је на 16. месту међу општинама и градовима у Републици по броју регистрованих Удружења којих на територији града тренутно има 314.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .