26 01 2020 / 19:01

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
17.3.2014. АПЕЛ ПУ СОМБОР PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 17 mart 2014 16:53

АПЕЛ ПОЛИЦИЈСКЕ

УПРАВЕ СОМБОР

Полицијска управа у Сомбору и Одељење за ванредне ситуације, АПЕЛУЈЕ на грађане и привредне субјекте да се, приликом чишћења и припрема земљишта за предстојеће пољопривредне радове, придржавају прописаних мера заштите од пожара, посебно водећи рачуна о временских приликама и опасности од ширења пожара на привредне, стамбене и друге објекте, угрожавање људских живота и безбедног одвијања железничког и друмског саобраћаја.

Припадници Ватрогасно - спасилачке јединице Одељења за ванредне ситуације у Сомбору, у претходних недељу дана, на подручју Западобачког округа, интервенисали су 43 пута, претежно на гашењу пожара на отвореном, изазваних непажњом приликом паљења суве траве, трске и ниског растиња, где је било угрожено и безбедно одвијање саобраћаја. Закон о заштити од пожара забрањује спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака и предвиђа новчане казне за физичка лица од 10.000,00 – 50.000.00 динара а за правна лица и предузетнике од 300.000,00 - 1.000.000,00 динара. Овлашћена службена лица Полицијске управе и Одељења за ванредне ситуације подносиће прекршајне пријаве у свим случајевима када се утврди да нису поштоване законске одредбе. Овом приликом подсећамо грађане и привредне субјекте да Закон о заштити од пожара предвиђа да су починиоци који изазову пожар дужни да Ватрогасно - спасилачкој јединици надокнаде трошкове интервенције.

Спаљивање жетвених остатака забрањује и Закон о пољопривредном земљишту и предвиђа новчане казне за непоштовање одредаба Закона.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .