12 12 2019 / 19:28

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
20.3.2014. АПЕЛ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 20 mart 2014 16:47

АПЕЛ ЈП „ВОЈВОДИНАШУМЕ“

Јавно предузеће „Војводинашуме“ апелује на јавност и подсећа да шумски пожари представљају изузетно озбиљну опасност за шуме и шумске еко-системе.

У саопштењу овим поводом упозорава се грађанство да је због мале количине падавина ове зиме у шуми присутна велика количина сувог горивог шумског материјала и да због тога постоји повећана опасност од појаве пожара. Апел се упућује посебно излетницима, И скреће им се пажња да не би требали да пале ватру на отвореном простору, уколико место није за то предвиђено и видно обележено и обезбеђено. У случају да до пожара ипак дође, одмах треба реаговати упућивањем позива надлежним органима или најближој радној јединици ЈП „Војводинашуме“.

Статистика каже да у протеклих десет година, у шумским пожарима у Војводини је страдало око 1.015 хектара шума и обраслог шумског земљишта, а разлог избијања пожара је према статистичким показатељима у преко 95 % случајева људски фактор. У спровођењу мера заштите, предузеће Војводинашуме има изузетно добру сарадњу са Ватрогасном службом Министарства унутрашњих послова и ватрогасним друштвима.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .