23 01 2020 / 17:57

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
15.5.2014. НЕВРЕМЕ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 15 maj 2014 16:27

ОКРУЖНИ И ГРАДСКИ

ШТАБОВИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ОДРЖАЛИ СЕДНИЦЕ

У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ

 

Приказује се Subotički put puklo drvo.JPG

Приказује се gradski štab vanredne situacija 002.jpg

Приказује се Subotički put.JPG

Јак ветар и невреме током ноћи са среде на четвртак, ломили су грање и из корена чупали стабла широм Сомбора. Према речима Саше Сијечња, пословође у ЈКП „Зеленило“ Сомбор, интервентне екипе су имале пуне руке посла: током ноћи, па све до 10 сати у четвртак пре подне, извршили су 16 интервенција у граду и једну у Дорослову. Уклањане су гране и стабла који су падали на тротоаре и саобраћајнице и представљали опасност за електричне проводнике и остале уличне инсталације. Углавном су пуцале гране или су падала стабла времешних бођоша.

Тако се и овога пута показало да зеленило, посебно бођоши, приликом јачег невремена представљају реалну опасност по људе, возила, осталу имовину…

А Начелник Западно бачког округа др Рајко Мајсторовић комадант окружног штаба за ванредне ситуације председавао је данашњем састанку Окружног штаба на којем је тема била наложење мера увођења приправности свих штабова за ванредне ситуације. Говорило се о стању на терену поводом временских непогода и предузетим мерама од стране надлежних субјеката на територији ЗБО.

У извештају начелника стоји да је количина падавина у ЗБО 25 л/м за 24 часа и да то за сада непредставља опасност за одводне канале на територији Округа. Било је у протекла 24 часа кратких прекида у напајању ел.енергијом које су дежурне екипе отклониле. Такође је било неколико случајева рушење стабала и ломљења грана које су нису нанеле веће материјалне штете или повреде. Надлежне институције су све извршиле врло брзо све активности на укљањању порушених дрвећа и сломљених грана. Закључено је да су све службе Полицијске управе спремне и у приправности и да је рад на терену у приправности. На крају састанка је констатовано да је ситуација у ЗБО под контролом да се живот и рад одвија несметано и да су предузете све неопходне мере и активности од стране надлежних субјеката.

Истим поводом одржана је и седница градског штаба за ванредне ситуације којом је председавао начелник одељења за ванредне ситуације Предраг Ракоњац. Градски штаб за ванредне ситуације упутио је допшис свим јавним установама и предузећима као и месним заједницама у којим их подсећа на мере које се предузимају у оваквим ситуацијама.

Влада Републике Србије је данас, 15. маја 2014. године, у 13:00 часова прогласила је ванредну ситуацију на територији целе Републике, а у складу са тим Градски штаб за ванредне ситуације је предузео све потребне активности, без обзира на то што се на територији града Сомбора не прогнозирају већи проблеми услед већих количина падавина и ветра јачег интензитета.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .