20 01 2020 / 21:26

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
27 05 2014 ОКРУЖНИ ШТАБ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 27 maj 2014 16:24

ТРЕЋА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА

ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

sombor-zupanija

Трећа седница Окружног штаба за ванредне ситуације уз присуство општинских, градских, републичких и покрајинских органа одржана је у понедељак 26. маја у Сомбору. На седници су анализиране предузете оперативне мере локалних штабова и других надлежних субјеката Западнобачког управног округа, за време трајања ванредне ситуације до њеног укидања у петак 23. маја и поднет је Извештај о прикупљеној хуманитарној помоћи на територији Округа и њеној дистрибуцији.

Командант Окружног штаба за ванредне ситуације др Рајко Мајсторовић на почетку састанка захвалио се свим грађанима, институцијама, установама и другим субјектима са територије Округа на одзиву за прикупљање хуманитарне помоћи и физичко ангажовање упућено на најугроженије територије Републике Србије захваћене поплавом.

Градоначелник града Сомбора Саша Тодоровић, у функцији команданта Градског штаба за ванредне ситуације, се приликом свог излагања захвалио начелнику Западнобачког округа др Рајку Мајсторовићу и начелнику Градског штаба Предрагу Ракоњцу на исцрпним извештајима. Том приликом скренуо је пажњу да је на место градоначелника града Сомбора, а самим тим по фунцији команданта градског штаба за ванредне ситуације изабран 23. маја, те да се нада наставку одличне сарадње са Окружним штабом за ванредне ситуације и Одељењем за ванредне ситуације.

О свим предузетим мерама у локалним самоуправама извештаје су поднели председник општине Апатин др Живорад Смиљанић, заменица председника општине Оџаци, Биљана Цекић и заменик председника општине Кула, Велибор Милојичић. Председник општине Апатин, између осталог, изнео је предлог, који је и усвојен, да активности свих јединица локалних самоуправа Округа по питању прикупљања хуманитарне помоћи буду координиране. Представник Полицијске управе Сомбор Миле Сузић известио је да је у току трајања ванредне ситуације забележена смањена појава кривичних дела и прекршаја на територији Полицијске управе Сомбор. Мајор Небојша Мијаиловић, задужен за цивилно-војну сарадњу, известио је о ангажовању 1. Центра за обуку, при Команди за обуку, за време трајања ванредне ситуације који је том приликом помоћ пружио копненим, ваздушним и воденим путем. Др Милан Грба, директор Опште болнице Сомбор, је навео да су здравствени радници били припремљени за пружање неопходне помоћи најугроженијим подручјима и да су били у сталној комуникацији са ресорним покрајинским секретаријатом и министарством. Директор Завода за јавно здравље Сомбор, Мереи Срђан, потврдио је наводе заменика председника општине Кула да је вода за пиће у Сивцу од понедељка исправна и да се несметано може користити, док анализе воде за насељено место Каравуково још нису готове, те да је још на снази забрана употреба исте.

Известиоци су још били још и Борислав Томић, директор Ветеринарске установе „Протеинка“ Сомбор, директор Специјалистичког ветеринарског института Сомбор, Петар Миловић, шеф ветеринарске инспекције Данијела Козомора, представник фитосанитарне инспекције Стеван Зорић, начелник одељења Тржишне инспекције Милорад Мастиловић, начелник санитарне инспекције, одељење Сомбор, Милорад Лазић, шеф одсека за опште послове Смиља Драгин, др Милан Зобеница испред Црвеног крста Сомбор и Миодраг Тепавац, представник Центра за социјални рад.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .