15 11 2019 / 12:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
28 7 2014 ДУЖИОНИЦА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
ponedeljak, 28 jul 2014 15:41

"ДУЖИОНИЦА 2014"

Предајом хлеба од новог брашна градоначелнику Сомбора, Хрватско културно-уметничко друштво “Владимир Назор” и Удружење грађана “Буњевачко коло” обележили су свечано завршетак жетве 2014 године.

У недељу 27. јула у јутарњим часовима почела су окупљања. Хрватско културно-уметничко друштво „Владимир Назор“ је у својим просторијама организовало пријем за госте док је у дворишту организован пригодан програм. Међу многобројним гостима били су представници Министарства културе, Покрајинског секретаријата за културу и информисање, представници хрватске дипломатије, града Сомбора и пријатељских хрватских удружења.

Удружење грађана „Буњевачко коло“ организовало је окупљање на платоу испред бивше хотела „Слобода“. Такође је приређен богат културни програм за све госте а као и претходних година главна атракција буњевачке манифестација је окупљање украшених фијакера.

Оба Удружења су у 10 сати била на заједничкој миси у цркви Св. Тројства. Након тога по традицији уследило је окупљање на Тргу у центру Града и одиграно је опет заједнички „Бандашицино коло“. „Дужионица“ је један од ретких манифестација која успева да попуни сомборски трг, да га улепша са окићеним фијакерима, прелепим коњима, традиционалном народном ношњом и лепом музиком. После сат времена програма у центру Града оба Удружења са својим гостима и пријатељима упутили су се на пријем у велику Сали Скупштине Града где су бандаши и бандашице из оба Удружења предала хлеб од новог брашна градоначелнику Сомбора. Напоменимо да су бандаш и бандашица испред Хрватско културно-уметничког друштва „Владимир Назор“ били Памела Бркић и Никола Фирањ а испед Буњеваца Вања Павков и Дејан Мијић.

Дужионици у Сомбору ове године присуствовао је и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова и потпредседник Владе АП Војводине Мирослав Васин

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .