17 07 2019 / 01:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
16 9 2014 СОМБОР PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
utorak, 16 septembar 2014 15:42

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА

ДОБИЛА ПОТВРДУ

НЕПРАВИЛНОСТИ,

ГРАД СОМБОР ПРИХВАТА

И ОТКЛАЊА ГРЕШКЕ

У ЗАКОНСКОМ РОКУ

 

Шеф одборничке групе Демократске странке Владимир Кузманов и председник Градског одбора Демократске странке Сомбор Синиша Лазић су на данашњој конференцији за медије, организованој поводом одлуке Управног суда Србије о неправилности у поступку смене председника Скупштине Града Сомбора, рекли да  - “начин на који се води Град Сомбор је незаконит, прекршаји су чињени свесно. Рад у врху локалне самоуправе се мора свести у законски оквир, а онај ко је то урадио мора одговарати”.

Потврда њихових ставова стигла је најпре од мишљења Министаства за локалну самоуправу о нелегитимности 17. Седнице Скупштине Града Сомбора на којој је смена власти извршена, а сада и од Управног суда Републике Србије.

У свом обраћању Синиша Лазић је истакао да постоје и последице ових незаконитих радњи са којима су упознати грађани Сомбора. Многи планирани и започети пројекти су обустављени, на чудан начин су мењани директори Јавних предузећа и сад постоје у вези тога и приватне тужбе, а највећа последица је проблем са водом који се десио у Сомбору, истакао је, између осталог, Синиша Лазић. На крају је речено да се очекује да реаговања на одлуку Уставног суда буду у оквиру Законских аката и Правилника који постоје у Републици Србији, овде се не ради о страсти него о одговорности према грађанима Сомбора, закључено је на данашњој конференцији за медије у просторијама Градског одбора Демократске странке Сомбор.

Поводом овог случаја на званичном сајту Града Сомбор је одговорено следећим текстом:

“Недостаци на које се указује у пресуди Управног суда због повреде правила поступка у предмету разрешења председника Скупштине града Сомбора, од 22. априла 2014. године, биће отклоњени у законском року. Пресуда Управног суда, по тужби Синише Лазића, ради поништаја Решења Скупштине града Сомбора у предмету разрешења председника Скупштине града, запримљена је у Писарници Градске управе града Сомбора 12. септембра 2014. године. Пресуда Управног суда не имплицира правне последице у погледу одлука и решења које је у међувремену донела Скупштина града Сомбора”, наводе у Одељењу за скупштинске и извршне послове Градске управе града Сомбора.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .