21 03 2019 / 01:32

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
19 9 2014 ЕТНО МРЕЖА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 19 septembar 2014 17:07

ЕТНО МРЕЖА И ГРАД СОМБОР

СТАПАРСКИ ЋИЛИМ

Први састанак представника Етно мреже и града Сомбора са представницима сомборских удружења заинтересованих да се обучавају за израду стапарског ћилима, односно појединих орнамената, који је одржан 18. септембра, потврдио је претпоставке да постоји велико интересовање за бављење рукотворинама.

На састанку је Софија Арсић, чланица Етно мреже, представницима сомборских удружења говорила о циљевима ове организације, те о фазама пројекта „Ревитализација стапарског ћилима“, који заједно реализују ова струковна организација, која функционише у оквиру и уз подршку НАЛЕД-а и град Сомбор. Арсићева је истакла да само стрпљив и истрајан рад за резултат имају квалитетан производ, односно бренд који може да се експлоатише. Синиша Тодоровић, члан Градског већа за привреду и финансије, подржао је рад Етно мреже и њена настојања да своје производе и планове покаже широј јавности. Тодоровић је рекао да ће у наредном периоду локална самоуправа „пружити сву неопходну подршку како би стапарски ћилим и његови творци добили заслужено место на тржишту“.

Овим састанком започела је прва фаза реализације пројекта „Ревитализација стапарског ћилима“, која обухвата анализу стања на терену, позив заинтересованим произвођачима за обуку у ткању, а потом ће уследити селекција и специјализована обука. Реализацију пројекта „Ревитализација стапарског ћилима“ град Сомбор је подржао са 475.000 динара.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Total Popust 50%

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Buducnost Srbije

Pergamona Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .