07 12 2019 / 23:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
18.06.2010. ОПРЕЗНИЈА ВОЖЊА У ВРЕМЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ РАДОВА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 18 jun 2010 17:29

ОПРЕЗНИЈА ВОЖЊА У ВРЕМЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ РАДОВА

Одређени показатељи у области безбедности саобраћаја указују да се у време пољопривредних радова, везаних за жетву, повећава број саобраћајних незгода. Полицијска управа у Сомбору апелује на све учеснике у саобраћају а посебно на возаче  моторних возила  да се током извођења пољопривредних радова у време жетве придржавају саобраћајних прописа, пре свега одредаба Закона о безбедности саобраћаја  на путевима који се тичу техничке исправности возила, вучења прикључних возила , вожње под дејством алкохола, правилног распоређивања терета прилииком транспорта, употреба жутог ротационог или трепћућег светла, као и одредаба Закона о заштити од пожара .

Одељење за ванредне ситуације у Сомбору, које за време трајања жетве предузима мере из своје надлежности, пре свега кроз редовно вршење инспекцијских прегледа, апелује на сва лица која учествују у жетви и транспорту усева да предузму све потребне мере заштите. Нарочито је потребно водити рачуна о техничкој исправности и опремљености одговарајућим средствима за гашење пожара, пољопривредних машина и моторних возила која се користе у жетви и транспорту. Такође, потребно је имати у виду и забрану спаљивања стрњике и сламе на пољопривредним парцелама и другим површинама.

Радници Одељења за ванредне ситуације у Сомбору вршиће контролу поштовања законских прописа и у сарадњи са Министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства подносити прекршајне пријаве у случају њиховог кршења.

Припадници Одељења саобраћајне полиције као и радници Одељења за ванредне ситуације предузимаће све неопходне активности у сарадњи са градском Комисијом за жетву у Сомбору.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .