07 12 2019 / 23:36

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
18.06.2010. ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ГРАДА СОМБОРА PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 18 jun 2010 17:39

ОДОБРЕН ПРОЈЕКАТ ГРАДА СОМБОРА

Од 45 локалних самуправа, колико је аплицирало својим предлозима пројеката на Конкурс Европске комисије по ИПА позиву прекограничне сарадње, град Сомбор је међу 5 градова чији су пројекти одобрени. Реч је средствима у износу 33 милиона динара која ће бити утрошена за израду пројектно-техничке документације за изградњу пута Сомбор – Баја, прецизније – реконструкцију деонице Сомбор-Бездан и изградњу од Бездана до граничног прелаза, са трасама обилазница око Колута и Бачког Брега, на који је наш град конкурисао са својим прекограничним партнером – Дирекцијом за изградњу Мађарске.

„Овај пројекат за Сомбор има стратешки значај, јер је припремљена пројектна документација предуслов за конкурисање код домаћих и страних фондова“, изјавио је Дамир Марковић, члан Градског већа за финансије и додао да је значај  пројекта и у томе што се ослања на недовано потписани међуопштински Споразум Сомбора, Куле и Врбаса.

- Одобрени пројекат ће у великој мери утицати на узајамно корисну међуопштинску сарадњу ових општина у унапређењу мреже путних саобраћајница на тој територији. Жеља нам је да заједничким деловањем остваримо повољније услове за пројектовање, финансирање и изградњу деонице државног пута првог реда – међународног путног правца Е-75 - Врбас-Кула-Сомбор-веза са Мађарском преко Бачког Брега и веза са Хрватском преко Бездана, изјавио је Марковић.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .