27 06 2019 / 07:29

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
10 3 2015 Баја и Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 10 mart 2015 16:37

Баја и Сомбор

 

 

На састанку одржаном у граду Баја у Мађарској, представници града Сомбора и града домаћина разговарали су о досадашњој, као и будућој сарадњи – укључујући заједничке наступе према европским ИПА фондовима и инфраструктурне пројекте од значаја за оба града.

Током састанка било је речи о инфраструктурним и пројектима из области туризма, будући да су ове две привредне делатности препознате као најбитније за економски развој и повезивање два града. Разматрани су приоритети и могућности за заједничко конкурисање на ИПА фондове. Као најзначајнији пројекат издвојено је обезбеђивање директног приступа Сомбора аутопуту М6 који представља везу и најкраћи пут до Будимпеште. Поред тога, представници града Сомбора су истакли неопходност завршетка ревитализације и изградње пута Сомбор – Бачки Брег - државна граница као и обнову граничног прелаза Бачки Брег. Договорен је и састанак представника комуналних предузећа из области водопривреде и сектора за ванредне ситуације, како би се успоставила сарадња у пружању узајамне помоћи у случајевима елементарних непогода.

Састанку су, испред града Баје присуствовали: Радоци Валерија, главни архитекта града Баје, Салаи Ото члан Градског већа за економска питања, Ковачић Марија, Завод за изградњу града Баје, Шефер Андреа, директор Туристичке организације града Баје, Кесеи Золтан, пројектни координатор и Фабик Золтан, програмски директор пројекта „Водени свет“ у Баји. Предлоге, интересе и идеје сомборске локалне администрације представили су: Чаба Сакач, члан Градског већа за област заштите права националних мањина, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну област и Атила Прибила, помоћник градоначелника града Сомбора за месну самоуправу,.

Састанак је уједно био и припрема је  конференције, чије одржавање је планирано до краја месеца, такође у Баји, и којој ће изузев градочелника двају градова, присуствовати и представници других надлежних институција.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .