21 10 2019 / 23:52

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
18 3 2015 Сомбор Осијек Загреб PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 18 mart 2015 17:11

Сарадња Сомбор - Осијек - Загреб

 

 

Заштита животне средине, развој туризма, обнова и заштита аутотохних животињских врста као и прекогранична сарадња биле су тема састанка представника Градске управе, Туристичке организације и Развојне агенције града Сомбора са представницима партнерских удружења из Осијека и Загреба . Састанку који је одржан у Сомбору присуствовали су, испред града Сомбора: Зоран Милер, члан Градског већа за област пољопривреде, развоја села и заштите животне средине, Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој, Страхиња Пекез и Саша Велебит из Службе за туризам Градске управе као и Гордана Цветићанин из Одељења за пољопривреду и рурални развој. Састанку су присуствовали и: Драган Ружић, директор Туристичке организације града Сомбора и Дијана Бачко испред Развојне агенције града Сомбора, Јасмин Садиковић, испред Удруге за заштиту природе и околиша „Зелени Осијек“ из Осијека и Марко Кошак из загребачке „Зелене акције“.

Главни циљ састанка је био успостављање сарадње и припреме за заједничко учествовање у предстојећим прекограничним пројектима везаним за заштиту животне средину и унапређење туристичке понуде у заштићеним областима као што је резерват „Горње Подунавље“. Током састанка предочена су досадашња искуства Осијека у пројектима на којима су учестовала удружења из тог града, а која се, пре свега односе на организовање рада туристичких установа и подизања њихових капацитета кроз сарадњу са градским и државним институцијама, уз финансијску подршку европских ИПА фондова. Као најпозитивнија пракса, предочена је јавно-приватна сарадња. Према речима Зорана Милера, стручне службе града Сомбора су информисане о јавно-приватном партнерству, а и пракса је показала да јавно власништво и управљање ресурсима није увек најбоље решење. Михаел Плац је, говорећи на основу свог дугогодишњег искуства, рекао да „није лако ни написати пројекат, закупити локације и купити опрему. Највише проблема се јавља у одрживости пројекта. Градске институције имају интерес, али немају јасан механизам како на прави начин да управљају неким излетиштем или кампом.“

Јасмин Садиковић  из Осијека је домаћинима говорио о свом искуству и раду на програму „Панонски пут мира“, који представља изградњу бициклистичке стазе од Осијека до Сомбора и свих насељених места између ова два града.  После састанка, одржаног у згради Жупанија, гости и домаћини су посетили Бачки Моноштор и делове Специјалног резервата природе „Горње подунавље“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .