26 06 2019 / 09:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
24 3 2015 Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 24 mart 2015 17:05

У сећање на жртве НАТО Агресије...

Резултат слика за У сећање на жртве НАТО Агресије...

 

 

Ваздушни напади НАТО снага на Србију, односно тадашњу Савезну Републику Југославију, почели су на данашњи дан пре 16 година. За 78 дана убијено је најмање 2.500, а рањено и повређено више од 12.500 људи. Погинуо је 1.031 припадник војске и српске полиције, а теже и лакше рањено око 6.000 цивила, међу њима 2.700 деце. Рањена су 5.173 војника и полицајца, а десетак особа се и даље воде као нестали. Укупна материјална штета процењена је на више десетина милијарди долара. Ратни губици НАТО у људству и техници никада нису обелодањени.

Наш Град и Касарна “Аеродром” су били једни од првих на удару страних сила и прва жртва агресора је био заставник Ваздухопловног центра у Сомбору Радован Медић. У знак сећања на Радована Медића делегације Града Сомбора , Првог центра за обуку Војске Србије и Савеза резервних војних старешина  положили су данас венце на гроб трагично настрадалог заставаника. Такође почаст је одата и свим жртвама ратова на овим просторима од 1999 године полагањем венаца у на спомен обележје у Парку хероја.

У сомборској касарни "Аеродром" након тога “Дан сећања на почетак НАТО агресије 1999. године” обележен је програмом испред спомен обележја "Поносно сећање" у кругу Првог центра за обуку Војске Србије. Поред делегације Првог центра за обуку Војске Србије и Града Сомбора, венце на спомен обележје  положили су између осталих представници Западнобачког округа, Савеза резервних војних старешина и СУБНОРа Града Сомбора и Општине Апатин, делегација Кола Српских сестара Сомбор и други

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Malac Genijalac Sombor

Bayer Propulse

Amigo KAFA

Chemical Agrosava

Chemical Agrosava

Agrimatco

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .