18 09 2019 / 12:09

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
26 3 2015 Станишић PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 
četvrtak, 26 mart 2015 15:54

Састанак у Станишићу -

“Граница више не раздваја

, већ спаја људе”

 

 

“Граница више не раздваја, већ спаја људе” био је основни мото представика Месне заједнице  „Станишић“ да организује састанак представника пет села, три села из Мађарске и села Риђица и Станишић  из Србије.

На састанку, у Станишићу говорило се о јачању прекограничне сарадње и могућностима израде заједничких пројеката од интереса за  ових пет села и конкурисању на средства фондова Европске уније. Састанку су присуствовали и представници града Сомбора: градоначелник Саша Тодоровић, члан Градског већа за заштиту права националних мањина Чаба Сакач, помоћник градоначелника за међународне односе  Марта Хорват Одри и помоћник градоначелника за урбанизам и заштиту животне средине Борис Буловић. Домаћине – Станишић, представљао је председник Савета Месне заједнице Драгослав Матијевић уз као И члан Савета Месне заједнице Ласла Тота, док је Риђицу представљао члан Савета Месне заједнице Риђица Рајко Миланко. Међу гостима из Мађарске био је и конзул Мађарске Јанош Бабић,  представници Дирекције за водопривреду Мађарске – Кинга Бољан и Золтан Ђуркић . Присутни су били и представници Мађарске групацију за сарадњу са Србијом затим градоначелници комшијских, пријатељских села из Мађарске Гаре, Каћмара и  Бачборшода као и стручњаци пројектантске фирме „Билбартер“ из Будимпеште.

Председник Савета Месне заједнице Драгослав Матијевић је овом приликом укратко представио идеју о ревитализацији некадашњег језера на подручју Станишића. Гости и домаћини су посетили неколико најближих локација баре назване „Језеро“, а потом се вратили у Станишић и  наставили разговор о свим аспектима могуће сарадње пет пограничних села.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .