23 01 2020 / 22:21

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
07.07.2010. ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 07 jul 2010 20:32

ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ

На темељима свих до сада потписаних споразума и уговора између Републике Хрватске и Републике Србије у циљу изградње добросуседских односа, а посебно регионалне сарадње, председници општина Кула, Апатина, Оџака, града Сомбора и начелница Западнобачког управног округа потписали су јуче у Кули Протокол о сарадњи са  Вуковарско–сремском жупанијом. Испред Вуковарско–сријемске жупаније Протокол је потписао жупан Божо Галић. Потписници овог Протокола су се усагласили да би овакав приступ о успостављању непосредне сарадње могао знатно поспешити и убрзати процес европских интеграција  и европских перспектива Србије и Хрватске. Обе стране изражавају спремност да заједнички и активно, преко својих државних и регионалних органа покрећу  заједничке пројекте, чије ће финансирање и реализација бити могућа преко ИПА и будућих Структурних фондова ЕУ.

Вуковарско-сремска жупанија је већ добила одређена средства и има оформљене тимове који ће помоћи локалним самоуправама  Западнобачког управног округа да заједнички конкуришу за пројекте прекограничне сарадње – рекао је Божо Галић, жупан Вуковарско–сремске жупаније.

„Сомбор такође има велико искуство у пројектима прекограничне сарадње са Мађарском и Хрватском, а добре пројекте имају Кула, посебно Апатин и Оџаци. Потписани протокол отвара врата и приближава нас заједничком наступу пред европским фондовима“, рекла је Лиљана Соколова Ђокић, начелница Западнобачког округа.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .