23 01 2020 / 09:32

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11 5 2015 ПФ Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 11 maj 2015 15:26

Студенти сомборског

Педагошког факултета

на 7. „Фестивалу науке“

 

 

Студенти сомборског Педагошког факултета  су у суботу и недељу, 9. и 10. маја, учествовали на 7. „Фестивалу науке“ у Новом Саду. Фестивал је одржан у кампусу Универзитета у Новом Саду и то  под слоганом „Све је могуће“.

Сомборски студенти су наступили у оквиру групе радионица из природних наука „Свемогући природњаци“ и приказали посетиоцима своје радионице под заједничким називом „На дохват руке“. Радионица „Држи ваздух и воду док мајстори оду“ приказала је низ експеримента изненађења са водом и ваздухом. У радионици „Оптичке илузије“ деца су имала прилику да направе сопствени цртаћ, да нацртају своју руку да изгледа као да је у три димензије или да виде „рупу на својој шаци“. Радионица „Једноставни електромотори“ представила је принципе рада и реализацију модела најједноставнијих електромотора, а у радионици „Шта знамо о сунчевом систему“ деца су откривала колико знају о планетама наше матичне звезде. На крају су, на занимљив начин, уз помоћ биогеографске карте, у радионици „Где живи ова животиња“ откривали станишта необичних и занимљивих животиња широм планете.

Радионице сомборских студената изазвале су занимање посетилаца, а многобројни млади истраживачи од предшколског до средњошколског узраста задржали су се на штанду сомборског Педагошког факултета.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .