23 01 2020 / 09:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
14 05 Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 14 maj 2015 15:24

„Подршка ЕУ

побољшању услова живота

присилних миграната у Србији”

У ЈУНУ ИСПОРУКА ГРАЂЕВИНСКОГ  МАТЕРИЈАЛА ЗА  ИЗБЕГЛА  ЛИЦА

 

 

Представница Делегације Европске уније у Србији Бранкица Јеремић и Чила Стојановић, испред Новосадског  хуманитарног центра, посетиле су четири породице које су део пројекта Европске уније „Подршка Европске Уније побољшању услова живота присилних миграната у Србији”. Разлог посете је био тај да се увере да процене о исказаној потребној помоћи, одговарају стварном стању на лицу места. Реализацијом једне од активности у склопу пројекта, обезбеђена је помоћ у грађевинском материјалу за укупно 35 породица избеглих лица на територији града Сомбора.

У контролном обиласку терена представнице Европске уније у Србији и Новосадског хуманитарног центра, биле су задовољне досадашњим обављеним послом и похвалиле рад лица која су у локалној самоуправи била укључена у рад око реализације пројекта. Бранкица Јеремић је разговарала и са Бориславом Станичковим, председником Скупштине града Сомбора, а прва породица коју је посетила била је породица  Снежане Никшић, која је из Урошевца избегла 2000. године и у Сомбору живи са троје деце. Током разговора са председником Скупштине града Сомбора Станичковим, речено је да ће грађевински материјал бити испоручен крајем јуна, после спроведених процедура набавке.

У обиласку избегличких домаћинстава били су и Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој, Златко Милићевић, повереник сомборског повереништва Комесаријата за избегла и прогнана лица Ррпублике Србије и Росана Крстић, стручни сарадник у Одељењу за комуналне послове Градске управе града Сомбора.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .