23 09 2019 / 09:51

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
22 05 Ефектива PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 22 maj 2015 16:04

Удружење

банкарских клијената

„Ефектива“ - састанак

у Сомбору

Резултат слика за ефектива

 

 

Удружење банкарских клијената „Ефектива“ организовало  је у четвртак састанак својих представника са оштећеним корисницима банкарских услуга, првенствено корисника кредита у швајцарским францима. Велики број Сомбораца и грађана из Куле , Апатина, Суботице... упознати су са активности удружења и начинима на којима се теже превазићи проблеми са кредитима и тужбама које су у току а има их тренутно преко 2000 у Србији. Адвокатска служба  која ради ове послове има договор са Удружењем и грађанима да свој рад наплати тек на крају ако се спор добије и поврате се средства клијентима а њима остаје да плате административне таксе које су потребне.

Дејан Гавриловић председик Удружења “ Ефектива” је између осталог рекао казао да очекују да ће кредити у „швајцарцима” у једном тренутку бити конвертовани у евро јер везивање кредита за швајцарски франак је неодредива уговорна обавеза и такви уговори би требали бити поништени. Кривицу сноси и Народна банка Србије која није спречила такве не законите Уговоре између банака и грађана..

Из “Ефективе” је препоручено онима којима је банка почела процес заплене имовине, да поднесу тужбу јер немају другог избора, док су онима који још могу да отплаћују рате позвани да се мало стрпе док се не види какав ће бити исход већ поднетих групних тужби. Наглашено је да тужба за поништај уговора не решава проблем до краја, јер се рате кредита морају плаћати. Представници “Ефективе” су одговарали на питања присутних и на крају поручили да се нећеодустати, подносиће се и кривичне пријаве. Држава ће морати да престане да штити банке, јер је много предузећа подигло кредите и постало неликвидно, а ако банке крену у наплату доћи ће до пропасти привреде.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .