23 01 2020 / 21:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
09.07.2010. ВРАТИЛИ СЕ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 09 jul 2010 02:00

ВРАТИЛИ СЕ ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Двадесет најбољих сомборских ђака генерације свих основних школа са сомборског подручја, вратило се јуче са десетодневног наградног летовања у Републици Мађарској. Ово је већ пету годину за редом да локална самоуправа Сомбора и братски град Кишпеште из Мађарске организују ескурзији за најбоље ђаке. Ово лето ће сигурно представљати најлепши и најдинамичнији распуст за младе Сомборце. Имали су прилику да се друже са новим пријатељима из Мађарске, Хрватске, Бугарске и Пољске. Претходних десет дана они су представљали Сомбор и Србију у пројекту сарадње „У знаку Европе и сигурности” који је покренула Кишпешта са својим братским градовима.

Током боравка у Мађарској, домаћини из Кишпеште су својим гостима приредили неазбораван и богат програм током кога су сомборска деца упознала знаменитости, културу и историју мађаског народа, али и осталих учесника Пројекта.

Узвратна посета деце из Мађарске у оквиру програма пројекта "У знаку Европе и сигурности", уследиће већ у недељу 11. јула. Двадесеторо деце из Кишпеште са својим васпитачима угостиће сомборски школарци. Гости из Мађарске ће упознати културу, историју и традицију Сомбора кроз програмске посете институцијама културе, образовања, спорта. За госте из Кишпеште и децу домаћине сомборски градоначелник Немања Делић ће приредити пријем у понедељак, 12. јула у 10 часова, а програмом је предвиђена и екскурзија у Нови Сад, Петроварадин и Сремске Карловце.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .