22 11 2019 / 03:01

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
02 07 ФАС PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 02 jul 2015 15:25

Саопштење радника ФАС

Rezultat slika za фабрика акумулатора сомбор

 

 

Радници Фабрике акумултаора Сомбор издали су саопштење у којем се указује на неправилности у одвијању стечајног поступка над Фармакомом МБ Шабац – Фабрика акумулатора Сомбор .

Између осталог у саопштењу се каже да - Радници сматрају да није требало доћи до одлагања првог поверилачког рочишта заказаног за 29. јун , затим да је стечајни управник Милорад Вељовић у сукобу интереса и да није требао бити именован у овом стечајном поступку јер је у претходном периоду био ангажован као консултант у неким повезаним фирмама са стечајним дужником тј. ФАС-ом, што се свакако коси са Законом о стечају. Приликом одлагања рочишта, забележен и покушај формирања тзв. „Привременог одбора поверилаца“, што су присутни адвокати примедбовали, јер Закон о стечају не познаје такву категорију, и стечајни судија је тада одбацила тај предлог стечајног управника.

Стечајни управник се, на самом почетку вођења стечајног поступка, огрешио о Закон о Стечају, чл. 28, који се односи на предузимање радњи од изузетног значаја, а у  које свакако спада и издавање фабрике у закуп. Тај посао је одрадио само на основу сагласности стечајног судије, што је довољно у претходном стечајном поступку, док у поступку редовног стечаја такву одлуку може и мора донети искључиво ОДБОР ПОВЕРИЛАЦА. Фабрика акумулатора Сомбор је у претходних годину дана имала много интересената за закуп, како домаћих, тако и страних компанија које се баве управо производњом акумулатора ( Француска, Италија, Мађарска, Словенија, Русија...), тако да је неразумљиво због чега није упућен јавни позив за достављање понуда за закуп заинтересованих компанија. ..каже се између осталог у саопштењу радника ФАСа

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .