15 12 2019 / 07:14

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
02 07 Скупштина Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 02 jul 2015 15:26

30. седница

Скупштине града Сомбора...

Rezultat slika za скупштина сомбор

 

 

Данас је одржана  30. седница Скупштине града Сомбора. Након утврђеног кворума прихваћен је  записник са претходне седнице и гласало се за предлоге за допуну постојећег Дневног реда.

На предлоге Градског већа у Дневни ред већинским гласањем су уврштене следеће тачке. Као прва тачка – престанак мандата одборника Синише Лазића Демократска странка – Борис Тадић подношењем оставке и потврђивање мандата новог одборника Немање Делића - Демократска странка – Борис Тадић, затим као трећа тачка – предлог одлуке о давању овлашћења градоначелнику за измену и допуну оснивачког акта „Ветерин Гроуп“ ветеринарске станице доо Сомбор , као четврта тачка – предлог одлуке о давању у закуп пословног простора којим управља ЈКП „Простор“ Сомбор и као 11 тачка – именовање комисије за подизање споменика и постављање скулптуралних дела. Градско веће је такође предложило  а одборници прихватили да се тачка 8 којом је било предвиђено спровођења конкурса зса директора ЈП „Урбанизам“ скине за сада са Дневног реда. Већинским гласањем остали предлози одборника у којима би се расправљало о раду правосудних органа у Србији, о актуелним дешавањима са „Енерганом“ и њеном блокадом од стране банака и новим ставкама у опорезивању грађана нису прихваћене. Након тога се почело са радом.

После брзо одрађене прве тачке прешло се расправу о Стратегији Града Сомбора за коју је дао увод Михаел Плац. Након његовог излагања развила се сат времена дуга расправа у којој су се одборници Српске радикалне странке и Бољег Сомбора јасно изјаснили да неће гласати за њу јер није добро направљена за шта су изнели ни аргумената. У наредним речима одборника чуло се да Стратегији Града Сомбора 2014 -2010 има итекако добрих страна али да је питање колико је изводљиво у нашем окружењу  све што је написано на папиру. Имамо ли ресурсе за такав рад и то на правим местима.. .После свих излагања већинским гласањем Стратегији Града Сомбора 2014 -2010 је прихваћена са 33 гласа за и 5 против. После кратке паузе наставило се са радом.

Сви предлози по Дневном реду су после речи известилаца и кратких расправа прихваћени. Одборници су  већинским гласањем прихватили -  предлог одлуке о давању овлашћења градоначелнику за измену и допуну оснивачког акта „Ветерин Гроуп“ ветеринарске станице доо Сомбор , затим Предлог одлуке о давању у закуп пословног простора којим управља ЈКП „Простор“ Сомбор , као и Предлог одлуке о трајном уништавању амброзије. Прихваћене су и  измене и допуне Одлуке о стипендирању студената као и Предлог за усвајање и потписивање колективног уговора код послодавца Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор. Сомборска скупштина прихватила је и Одлуке о статутима ЈКП  „Зеленило“ и Градске библиотеке „Карло Бијелицки“  и одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈКП „Водоканал“ и комисије за подизање споменика. Последња тачка су били Избори и именовања о којима више у наредним емисијама Вести ТВ Среће

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .