14 11 2019 / 13:49

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
06 07 Борели PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 06 jul 2015 16:10

Разговори о наставку

и проширењу  сарадње

словеначке компаније

„Копитарна“ и "Борелија"

Rezultat slika za компанија копитарна

Rezultat slika za компанија копитарнаRezultat slika za борели сомбор

 

 

Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора, примио је крајем прошле недељеу свом кабинету делегацију словеначке компаније „Копитарна“ на челу са генералним директором компаније „Копитарне“ Марјаном Курником.

На састанку се разговарало о постојећој сарадњи са сомборском фирмом „Борели“, као и о могућностима нових инвестиција и очувању радних места у овој производној грани. Састанку су присуствовали: помоћник градоначелника Сомбора Борис Буловић,  директор „Борелија“ Зора Црногорац  као и директор тржишта Татјана Шинковец и подручни директор испред „Копитарне“ Франц Конајзлер. Посебно актуелна тема је била тренутна ситуација у „Борелију“ као и планови за наредни период. Према речима Марјана Курника, Компанија „Копитарна“ неколико претходних година успешно сарађује са „Борелијем“ и њихова жеља јесте да се та сарадња настави у и наредном периоду, кроз упошљавање радника „Борелија“.

- Радници „Борелија“ су стручно оспособљени и раде на задовољавајући начин уз поштовање задатих рокова и циљева. Наш интерес јесте да се та производња одржи што је и главни разлог наше посете и данашњих разговора са градоначелником Сомбора и руководством фабрике „Борели“. – рекао је Курник.

Градоначелник Тодоровић је пренео гостима гаранције да ће град Сомбор и Република Србија заједничним деловањем и даље помагати „Борелију“ те тако сачувати један од значајних привредних субјеката града Сомбора.

-  Примарни циљ подршке јесте проналажење стратешких партнера, одржавање постојећег нивоа производње и, пре свега, очување радних места што је, од посебног значаја за Сомбор као локалну заједницу, будући да се тако решава питање једне од фабрика која је дуги низ година одржавала сомборску привреду живом и која је упошљавала многе генерације наших суграђана. Убеђен сам да ћемо, заједно са нашим партнерима из „Копитарне“, пронаћи решење које ће очувати производњу и донети обострано задовољство. – казао је Тодоровић и додао да су у разговорима са партнерима из Словенија одређена четири модела решавања производње иза којих стоје град Сомбор, Република Србија, менаџмент „Борелија“ и „Копитарна“.

- У наредном периоду свако има пред собом јасно одређене активности, које за заједнички циљ имају наставак производње и очувања раних места. Очекујем да се до јесени усвоји један од предложених модела, те да „Борели“, заједно са „Копитарном“ настави производни циклус. – рекао је градоначелник Тодоровић.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .