18 01 2020 / 23:35

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
19 08 Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 19 avgust 2015 15:39

66. седница Градског већа

и 31. седница Скупштине града

Rezultat slika za сомбор

 

 

На 66. седници Градског већа, одржаној 17. августа, прихваћена информација и извештај овлашћеног екстерног ревизора о ревизији завршног рачуна буџета града Сомбора за 2014. годину, који је на завршни рачун дао позитивно мишљење. У извештају ревизора се наводи да  „приложени финансијски извештаји приказују истинито и објективно, по свим материјално значајним аспектима, финансијски положај Града Сомбора на дан 31. децембра 2014. године, као и његове резултате пословања и токове готовине за годину која се завршава на тај дан''. Извештај ће се на разматрање и усвајање доставити и Скупштини града.

Градско веће је са дужности функције начелника Градске управе града Сомбора разрешило Ирину Бурку Парчетић, која је поднела оставку на функцију начелника због, како је навела, преласка на другу функцију. Бурка Парчетић је функције начелника разрешена са 19. августом 2015. године.

Чланови већа су утврдили Предлог одлуке о првим изменама и допунама одлуке о додели признања „Аврам Мразовић“ просветним радницима са територије града Сомбора и упутили на разматрање и одлучивање на 31. седницу Скупштине града, по хитном поступку.

С обзиром да је укинуто паркиралиште на Тргу Косте Трифковића и уици Пеце Петровића, Градско веће је наложило Одељењу за комуналне послове да у координацији са чланом Градског већа за комуналну област и надлежним јавним предузећима, припреми анализу и предлог локација за паркирање у Сомбору.

Данас 19. августа је одржана и 31. Седница Скупштине града Сомбора. За  седницу је предложен је следећи дневни ред  : Имовинско-правни предмет  - у вези  поклона непокретности у улици Барањска  од стране Јурић Марка према Граду Сомбору  и Избори и именовања .

После утврђивања кворума потребног за доношење одлука , прихваћањем Записника са 30 седнице Скупштине, одборници су разматрали предлоге за допуну Дневног реда по хитном поступку. После образлагања предлагача прихваћена је као трећа тачка Дневног реда предлог Градсков већа Измене и допуне одлуке о додели признања „Аврам Мразовић“ просветним радницима из установа образовања са територије Града Сомбора.Одбијени су предлози одборника Рајка Мирановића УГ „Бољи Сомбор“ у вези одбијања захтева ЈКП „Чистоће“ о повећању цена својих услуга за 4.2 %, као и Варга Иштвана ДС да се на дневном реду по хитном поступку нађе Декларација против ГМО и да је Скупштина Града прихвати тј потпише. Када је утврђен Дневни ред почело се са радом. После образложења и мало дуже расправе прихваћена је понуда и поклон Марка Јурића и овлаштен градоначелник да након што Прсвобранилаштво Града Сомбора да писмено мишљење на нацрт Уговора који ће израдити Служба за импвинске послове потпише Уговор. На Скупштини је након разрешења од стране Градског већа Ирине Бурка Парчетић на функцији начелнице Градске управе, именована за ВД заменика Правобраниоца Града Сомбора за период годину дана.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .