23 09 2019 / 09:53

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
25 08 ПУ „Вера Гуцуња“ PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 26 avgust 2015 14:14

Увођење учења

немачког језика

у  активности ПУ

„Вера Гуцуња“

МОГУЋНОСТ УЧЕЊА НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА У  ВРТИЋУ  „ВЕРА ГУЦУЊА“

 

 

Увођење учења немачког језика у редовне активности Предшколске установе „Вера Гуцуња“ била је тема састанка, који је одржан на иницијативу градоначелника Сомбора и ресорног члана Градског већа за образовање. Састанку су присуствовали: Александра Перовић, директорка ПУ „Вера Гуцуња“, Ђурађ Милановић, члан Градског већа за образовање, мр Михаел Плац, заменик председника Националног савета немачке националне мањине. По овлашћењу градоначелника Сомбора Саше Тодоровића састанку је присуствовао и Горан Милић, шеф кабинета градоначелника.

Директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“ је присутне упознала са чињеницом да се у оквиру редовних активности у објектима ПУ „Вера Гуцуња“ већ одвија учење мађарског језика, те да за увођење учења немачког језика не постоје законске препреке. Предшколска установа располаже са довољним просторним капацитетима, са друге стране, постојe конкретни планови о едукацији васпитача и њиховом оспособљавању за наставу немачког језика која ће бити активирана након што се спроведе упитник о заинтересованости родитеља. Према речима Александре Перовић, „учење страних језика у предшколским установама јесте један вид посебних програма, који лако могу прерасти у трајне програме уколико наиђу на подршку родитеља, локалне заједнице и других битних чинилаца“.

На састанку је изнета чињеница да предшколска установа има готово двадесетогодишњу традицију подучавања страних језика и да остварује добру сарадњу са локалном самоуправом и Саветима националних мањина. Михаел Плац, је казао да је Национални савет немачке националне мањине, озбиљно схватио ову иницијативу и да ће подржати сваки вид популаризације наставе немачког језика.

- Двојезична настава  у свету, али и код нас,  постала је тренд и  учење страног језика започиње још у предшколским установама. Страни језик се даље учи и усавршава у основним и средњим школама, да би се, коначно, ставио у употребу током факултетског образовања, када може представљати велику предност и могућност проналаска бољег студијског програма и запослења – казао је члан Градског већа за образовање Ђурађ Милановић

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .