26 01 2020 / 01:19

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
21 09 СНС - Помирење и толеранција PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 21 septembar 2015 15:27

Округли сто

„Европа : Помирење

и толеранција

као политички циљ“

Rezultat slika za „Konrad Adenauer Fondacije“

Rezultat slika za српска напредна странка

 

 


Округли стол под називом „Европа : Помирење и толеранција као политички циљ“ биће одржан у Сомбору у уторак 22. септембра у свечаној Сали Скупштине Града у Сомбору.

Организатор је Одбор за међународну сарадњу Српске напредне странке а учесници ће бити представници Владе Србије, немачке „Конрад Аденауер Фондације“, Министарства одбране и МУП-а, као и Интернационалне полицијске асоцијације.

Округли сто ће отворити председница Одбора за међународну сарадњу Скупштине града Сомбора, одборница Српске напредне странке Тамара Савовић и директор представништва у Београду, Фондације Конрад Аденауер Норберт Бецкманн-Диеркес. У наставку ће се чути како Фондација Конрад Аденауер врши дијалоге са цивилним друштвом и каква су искуства Немачке у процесима помирења са суседима. Такође ће се говорити о Међународним оквирима у процесима мировне културе и савременим облици борбе против насиља у друштву. Известилац на ову тему биће председник Интернационалне полицијске асоцијације (ИПА) за секцију Србија др Небојша Пантелић док ће његов саветник Бојан Николић представити успешне пројекте и дати препоруке за реализацију будућих пројеката. Саветник председника Владе, члан Координационог тела за родну равноправност и председавајући Радне групе за писање Закона о родној равноправности Владимир Божовић ће са својим сарадницима говорити на тему „Жене, мир и безбедност у Републици Србији“.

Округли сто у Жупанији ће се завршити темом „Мировна култура на локалу“. О томе и решавању породичних конфликата и Министарству унутрашњих послова као партнеру мировне културе, говориће поред стручне сарадница у Сигурној кући СомборТамаре Савовић, психолог др Сандра Чачић и Начелник ПУ Сомбор Саша Дмитрашиновић. Посебан део овог скупа одвијаће се поподне од 16,30 сати „Практичном обуком за самоодбрану за жене“ у фискултурној сали у Гимназији „Вељко Петровић“ у извођењу припадника Интернационалне полицијске асоцијације и ПУ Сомбор.

Округлом столу ће претходити посета директор Фондације Конрад Аденауер и саветник председника Владе Сигурној кући у Сомбору. Овом приликом ће се представити нове услуге у систему социјалне заштите-социјално предузетништво, базе података и уручиће се кључеви од новог возила које је донација „ЕРСТЕ банке“ Сигурној кући у Сомбору.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .