23 09 2019 / 23:00

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
23 09 Очување и ревизалитација стапарског ћилима PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 23 septembar 2015 14:50

„Ткачка колонија“ у Стапару

од 24. до 26. септембра

Rezultat slika za стапарски ћилима

У оквиру пројекта  „Очување и ревизалитација стапарског ћилима“ који заједно реализују Град Сомбор и „Етно мрежа Србије“,  у Стапару ће од 24. до 26. септембра ове године биће одржана „Ткачка колонија“ на којој ће учествовати 10 удружења.  Колонија се организује ради промовисања традиционалног ћилимарства како би се стапарски ћилим сачувао од заборава, а намера је да ова иницијатива добије сталан карактер.

У току три дана поред практичног ткачког рада сви учесници биће у прилици да слушају предавања на теме : „Производња рукотворина са мотивом стапарског ћилима привредна активност“ , „Пут до успеха и опстанак произвођача рукотворина" и "Употреба елемената стапарског ћилима на савременим  производима" . Паралелно ће  се организовати „Радионица ткања за децу“ као и Избор „Најлепшег стапарског ћилима“.

Колонија се организује уз подршку Амбасаде Аустралије, Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Удружења жена „Стапарке“ из Стапара. Колонији у Стапару присуствоваће и дипломате, односно представништва Амбасада Аустралије, Индонезије, Немачке..

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .