20 01 2020 / 21:32

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 09 Међународно саветовање PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 29 septembar 2015 15:07

Међународно саветовање

о техникама регулисања

саобраћаја поново у Сомбору

Rezultat slika za ТЕС Међународно саветовање о техникама регулисања саобраћаја

 

 

Из Туристичке организације Града Сомбора стиже следеће саопштење...

У Сомбору ће, након 7 година, 8. и 9. октобра, поново бити одржан „ТЕС – Међународно саветовање о техникама регулисања саобраћаја“. Први ТЕС одржан је шездесетих година прошлог века у Београду. Потом је уследио други 1976. године, такође у Београду, и трећи 1983. године у Новом Саду. Након тога уследила је пауза, да би група ентузијаста, 2000. године покренула нову еру ТЕС-а, и организовала четврти у Сомбору. Најзаслужнији су у том настојању били професори Саобраћајног факултета у Београду и предузеће „АирТравел“ из Сомбора. Од 2000. године, па до 2008., саветовања су била организована у Сомбору. Након тога, ТЕС се, у смислу организације, сели у Суботицу, због недостатка смештајног капацитета у Сомбору. Важно је напоменути да ово Међународно саветовање сваки пут  има између 250 и 300 учесника.

Како се смештајни капацитет, у међувремену, у Сомбору обновио и увећао, организациони одбор ТЕС-а донео је одлуку да 11. саветовање, а уједно и обележавање петнаестогодишњице новог ТЕС-а, као потврђено добром домаћину,  врати у Сомбор.

Саветовање ће бити одржано у сали „Crystal Lux“ у Сомбору, уз учешће многобројних стручњака саобраћајне струке из Србије, БИХ, Црне Горе, Словеније и других земаља. Тема овогодишњег ТЕС-а је: Развојни пут саобраћајног инжењерства, а пратећи садржај едукативног дела ТЕС-а биће и изложба произвођача саобраћајне сигнализације и опреме.

Све додатне информације у вези са ТЕС-ом 2015., заинтересовани могу добити на званичној wеб страници: www.mstes.rs

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .