22 09 2019 / 10:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
01 10 Удружење наставника Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 01 oktobar 2015 21:30

"Физи бизи - бирам знање,

бирам занимање"

 

 

Иако је тек почео октобар месец Удружење наставника Сомбор најављује сомборцима изузетан догађај који ће се догодити половином  новембра месецу. Реч је о Првом градском фестивалу науке "Физи бизи - бирам знање, бирам занимање", који ће се одржати 14. и 15. новембра.

На главној улици у Сомбору, као увод у Фестивал, 10. новембра биће обележен Светски дан науке. Током акције "Наука на улици" млади ће пролазницима приказивати занимљиве научне експерименте и загонетке.

Партнери у организацији Фестивала су основне школе "Никола Вукићевић" и "Иво Лола Рибар" из Сомбора и Покрет горана Сомбор, а подршку су пружили су Центар за промоцију науке, Град Сомбор, Национална географија, РТВ Срећа и портал Едукација. У оквиру фестивала биће организовани сусрети са стручњацима и научницима у оквиру програма "У сусрет науци", затим ученици основних и средњих школа и студенти, заједно са наставницима менторима, реализоваће дводневне поставке научно-експерименталних радионица. Биће организована и астрономска радионица "Ноћ науке под звездама", као и научно-популарне и едукативне активности на отвореном под називом "Дан отворене науке".

''Физи бизи - бирам знање, бирам занимање", поред промоције и популаризације науке и научног позива, има за циљ и информисање младих о запошљавању у области природних наука.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .