21 01 2020 / 14:41

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
01 10 Педагошки факултет PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 01 oktobar 2015 21:45

205. генерација будућих учитеља

на Педагошком факултету у Сомбору

 

 

За 205. генерацију будућих учитеља на Педагошком факултету у Сомбору организован је  свечани пријем у Амфитеатру факултета.

Младе студенте поздравио је, краћим обраћањем, нови декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић, који је овим даном и ступио на дужност. Професор Вучковић је младим колегама рекао да је пред њима време ведрине и озбиљности, смеха и дружења, али и озбиљног учења и рада, поручивши им да верују у себе и да верују да овај свет нема никог бољег од њих. Осим новог декана, студентима су добродошлицу пожелели и проф. др Наташа Бранковић, продекан за наставу, те студент продекан Милош Миланков и председник Студентског парламента Слободан Почуча.   Професористорије и продекан Педагошког факултета др Саша Марковић одржао је и краћу беседу, названу „Иза и испред нас векови – од одговорности до слободе“, у којој је младим колегама поручио како њихово образовање на овом факултету треба да иде у правцу припреме која ће омогућити да своје будуће ђаке васпитавају и образују кроз разумевање њихових потреба, подстицај креативности и подршку радозналости, уз љубав која има бескрајно стрпљење за све. Педагошки факултет својим студентима нуди. сарадњу у трагању за сопственим остварењем и у стварању своје јединствености, што је могуће само ако будући студенти буду посвећени, предани, одговорни и слободни, рекао је проф. Марковић, закључивши да наставници овог Факултета желе да помогну студентима у трагању за овим вредностима, те да тиме постану део њихове културе сећања радосних тренутака.

Након свечаности, у склопу које су хор и оркестар Педагошког факултета, којима је дириговала доц. др Биљана Јеремић, извели краћи културни програм, новим студентимаПедагошког факултета у Сомбору подељенису индекси. Одутемељења сомборске Српске учитељске школе – Препарандије, чији је Педагошки факултет настављач и баштиник дуге просветне традиције, ово је 204. Генерација будућих учитеља. Ове године, на четири студијска смера Педагошког факултета у Сомбору,уписано је 135 студената прве године (58 учитеља, 44 васпитача, 21 дизајнер медија и 12 школских библиотекара),од којих је на буџету 108, а 27 их је самофинансирајућих.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2020 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .