07 12 2019 / 23:17

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
02 10 Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 02 oktobar 2015 16:03

Сомбор у сарадњи са

пољским градом Пиецки

и  Хилтебруком из Шведске

tri grada

 

 

 

 

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, са сарадницима, боравио 4 дана у Шведској, где је имао састанке са представницима пољског града Пиецки и града домаћина Хилтебрука (Шведска). Разговарало се о развојним потенцијалима градова учесника скупа , те о могућој сарадњи у комуналној  области, као и у области водоснабдевања.

Прво што повезује ова три града је да се налазе на обалама великих река: Сомбор на Дунаву, Пиецки  (Пољска) на обали Крутиније и град Хилтебрук (Шведска) на обали реке Нисан. Током четвородневних сусрета одржан је низ састанака и трибина, на којима су представљени привредни потенцијали Сомбора, Пиецког и Хилтебрука. Градоначелник Сомбора, Саша Тодоровић говорио је о предностима и подстицајима које град Сомбор нуди заинтересованим инвеститорима и привредницима. Представљена је и индустријска зона, као део града који је инфраструктурно опремљен и прилагођен захтевима производних капацитета. Поред бројних гринфилд локација представљено је и неколико постојећих објеката који се налазе у самом граду, а који могу бити погодни за развој производно-трговинске делатности. Било је речи и о потенцијалној сарадњи три града у области водоснабдевања и градоначелник је истакао да је Сомбор био међу првима у Југославији, а данас Србији, који је имао заокружен систем пречишћавања отпадних вода и као такав представљао је пример за друге околне градове.

Током боравка у Шведској гости су посетили центар за рециклажу „Борабо“, као и истоимено постројење за пречишћавање отпадних вода. Представници сва три града су се сагласили да је сарадња у комуналној области од великог значаја за развој локалних средина и за побољшање услова живота свих становника. Градоначелник Сомбора Тодоровић је са сарадницима, Борисом Буловићем, помоћником за област урбанизма и заштиту животне средине и шефом кабинета Гораном Милићем, посетио и фабрику „Агес“ која производи склопове мотора за возила марке „Волво“.

На крају разговора договорене су смернице за будућу сарадњу, као и то да домаћин наредног сусрета, 2016. године, буде град Сомбор

Представници Сомбора, Пиецког и Хилтебрука и њихови сарадници, разговарали су такође и о решавању проблема изазваних мигрантском кризом проузрокованом ратовима на Блиском истоку. Градоначелник Тодоровић је навео да је кроз Сомбор прошао велики број избеглица на путу за Хрватску и Мађарску и да су сви били збринути од стране „Црвеног крста“. Пиецки и Пољска, речено је, нису изложени великом притиску миграната, али се осећају утицаји мигрантске кризе која се „прелива“ из околних земаља, пре свих Немачке и Словачке.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

PERGAMONA

Balon Decor radionica 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .