22 09 2019 / 14:58

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
05 10 20. „ИНТЕРФЕР“ Сомбор Апатин PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 05 oktobar 2015 14:42

“Златна Ника 2015” за

Михаила Меденицу

и Игора Павичевића

 

 

Данас је последњи дан јубиларног 20. Интернационалног фестивала репортаже и медија “ИНТЕРФЕР Златна НИКА 2015” који се од 2. октобра одржава у Сомбору и Апатину.

Овогодишњи лауреат 20-тог „ИНТЕРФЕРА“ и добитник статуе “Златна Ника” су репортер  МИХАИЛО МЕДЕНИЦА и фоторепортер ИГОР ПАВИЋЕВИЋ за репортажу: “Ничија земља, ничији људи, ничији врисак” објављену у београдском “Недељнику”.

Свечано отварање Фестивала је организовано је у петак у згради Жупаније у Сомбору. Том приликом све су госте поздравили као домаћини градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и председник општине Апатин др Жика Смиљанић.После добродошлице упућене од стране домаћина чула се реч  гостију лауреата из протеклих година. О својим утисцима о Фестивалу „ИНТЕРФЕР“, и његов опстанку у протеклих 20 година говорили су први добитник награде „Златна Ника“ 1995. године Миодраг Попов  и последњи 2014 године Зоран Шапоњић а присутнима се обратио и  председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Петар Јеремић.Овом приликом уручена је специјална награда “ИНТЕРФЕР Златна Ника 2015“ а њу су добили за свој рад новинари Александар Трајковски и Драган Антоновски из Македоније. После уручења награде гостима из Македоније презентовани најбољи радови из Селекције овогодишњег “ИНТЕРФЕР-а”.После богатог суботњег  програма за све учеснике и госте Фестивала, ако у Сомбору тако и у Апатину у недељу у Дому културе у Апатину су додељене награде.

На овогодишњем фестивалу пријављено је више од 300 репортажа, у пет категорија из наше земље, региона и земаља света. Поред Србије, у конкуренцији су били радови из Македоније, Хрватске, БиХ, Републике Српске, као и Словачке, Француске, Русије, САД, Аустралије, Кине, Индије и др. Такмичило се у пет категорија: тв, радио, новинска, фото и друштвено-одговорна репортажа.

Прва места су освојили :

ВИДЕО РЕПОРТАЖА Прво место и статуа „Златна Ника“ : Драгана Сотировски, „Пут наде“, Радио телевизија Србије-

РАДИО РЕПОРТАЖА Прво место и статуа „Златна Ника“: Маја Фићовић, репортажа „Милица“, Радио Косовска Митровица-

НОВИНСКА РЕПОРТАЖА Прво место и статуа „Златна Ника“:Милена Поповић, “Ако преживи чувај га, ако умре сахрани га“, “Вечерње новости”

ФОТО РЕПОРТАЖА Прво место и статуа „Златна Ника“:Дарко Дозет, „Мигрантска криза“, „Вечерње новости“-

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНА РЕПОРТАЖА : Прво место и статуа „Златна Ника“: Адам Сантовац, „Смеће за енергију“, Телевизија Н1.

Комплетан Списак награђених
 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .