20 11 2019 / 20:12

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
27 10 Педагошки факултет PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 27 oktobar 2015 16:34

Интерактивна изложба

„Пупинова наука“

 

 

У сарадњи са Образовно-истраживачким друштвом „Михајло Пупин“ из Београда, у здању Препарандије Педагошког факултета у Сомбору отворена је, у понедељак 26. октобра, занимљива интерактивна изложба „Пупинова наука“, ауторке Александре Нинковић-Ташић.

На изложби су представљене бројне активности познатог српског научника и проналазача Михајла Пупина (1858-1935) на пољу науке, професорског рада, те оснивања и унапређења многих научних институција и удружења у Америци. Његово велико знање, несебична ангажованост, истрајност и, најкраће речено – радан и делатан живот, приказани су, на посебан начин, у оквиру ове изложбе посвећене великом научнику.

О животу, раду и делу Михајла Пупина на отварању изложбе су говорили доц. др Марија Бошњак и проф. др Саша Марковић, а изложбу је отворио декан сомборског Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић.

Изложба „Пупинова наука“ у сомборској Препарандији трајаће две седмице (до 9. новембра), а улаз је слободан свим заинтересованим посетиоцима било појединачно, било групно и организовано.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .