12 11 2019 / 01:47

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
27 10 ПУ Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 27 oktobar 2015 16:42

Од 1. новембра до 1. априла

возила морају бити опремљена

зимском опремом

Rezultat slika za зимска опрема за аутомобиле

 

 

Полицијска управа у Сомбору подсећа возаче да у периоду од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена зимском опремом ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица. Ван наведеног периода возила могу бити опремљена зимском опремом.

Употребу зимске опреме регулише Правилник о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају. Према члану 113. Правилника, зимски пнеуматици обавезни су за сва четири точка, при чему дубина газећег слоја не сме бити мања од 4 мм. Ланци за снег обавезни су за вожњу ван насеља, али и на деоницама где је саобраћајним знаком или допунском таблом прописана њихова обавезна употреба. У насељу возила не морају бити опремљена ланцима, односно другим уређајима за повећање тракције. Опрема се може поставити на точкове на делу пута који није означен знаком "ланци за снег" само кад је коловоз прекривен снегом. Законом о безбедности саобраћаја на путевима предвиђене су новчане казне  у износу од 3.000,00 динара због непоседовања и 5.000,00 динара због некоришћења зимске опреме на прописан начин.

Полицијска управа у Сомбору апелује на возаче да поштују важеће прописе и омогуће грађанима безбедније учешће у саобраћају у зимским условима.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce - otkup kukuruz 2019

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Pergamona Sombor

Frizerski salon "Goca No1"

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .