24 05 2018 / 17:42

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12 07 Јавна расправа PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 jul 2017 14:34

Јавна расправа о кућном реду

 

 

 

Нацрт Одлуке о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама био је на јавном увиду од 5. до 10. јула, када је одржана завршна јавна седница на којој није било заинтересованих учесника. Одлуком о кућном реду прописана су општа правила понашања у стамбеним и стамбено-пословним зградама, обавезна за све станаре. Поштовањем правила дефинисаних одлуком биће обезбеђени ред, мир и сигурност у стамбеним и стамбено-пословним зградама. Свим станарима ће бити омогућено несметано коришћење посебних и заједничких делова зграде, као и очување заједничких делова зграде у уредном, исправном и сигурном стању за коришћење. Одлуком се посебно одређује ниво буке у коришћењу посебних делова зграде, како се власницима станова не би реметио мир у коришћењу станова.

Како је рекао Жељко Ласло, млађи саветник у Одељењу за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове, на Нацрт одлуке упућене су две сугестије. Једна се односи на регулисање дневног времена за одмор. С обзиром да је током претходних година дошло до промена у прописаном радном времену, предложено је да се као дневно време за одмор одреди време од 16 до 18 часова. Овај предлог Одељење за комуналне делатности оценило је као добар и прихватљив и предложиће Градском већу да постане саставни део наведене одлуке. Друга сугестија односи се на увођење забране извођења грађевинских и других радова током викенда. Одељење је овај предлог одбацило као неприхватљив, јер би тиме инвеститори „изгубили“ око 100 дана годишње.

Нацрт Одлуке о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама са предложеном изменом биће предмет разматрања на седници Градског већа, које ће утврдити Предлог Одлуке о којој ће се потом изјаснити и Скупштина града Сомбора.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .