18 01 2018 / 18:22

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12 07 Јавна расправа PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 jul 2017 14:34

Јавна расправа о кућном реду

 

 

 

Нацрт Одлуке о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама био је на јавном увиду од 5. до 10. јула, када је одржана завршна јавна седница на којој није било заинтересованих учесника. Одлуком о кућном реду прописана су општа правила понашања у стамбеним и стамбено-пословним зградама, обавезна за све станаре. Поштовањем правила дефинисаних одлуком биће обезбеђени ред, мир и сигурност у стамбеним и стамбено-пословним зградама. Свим станарима ће бити омогућено несметано коришћење посебних и заједничких делова зграде, као и очување заједничких делова зграде у уредном, исправном и сигурном стању за коришћење. Одлуком се посебно одређује ниво буке у коришћењу посебних делова зграде, како се власницима станова не би реметио мир у коришћењу станова.

Како је рекао Жељко Ласло, млађи саветник у Одељењу за комуналне делатности, имовинско-правне и стамбене послове, на Нацрт одлуке упућене су две сугестије. Једна се односи на регулисање дневног времена за одмор. С обзиром да је током претходних година дошло до промена у прописаном радном времену, предложено је да се као дневно време за одмор одреди време од 16 до 18 часова. Овај предлог Одељење за комуналне делатности оценило је као добар и прихватљив и предложиће Градском већу да постане саставни део наведене одлуке. Друга сугестија односи се на увођење забране извођења грађевинских и других радова током викенда. Одељење је овај предлог одбацило као неприхватљив, јер би тиме инвеститори „изгубили“ око 100 дана годишње.

Нацрт Одлуке о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено-пословним зградама са предложеном изменом биће предмет разматрања на седници Градског већа, које ће утврдити Предлог Одлуке о којој ће се потом изјаснити и Скупштина града Сомбора.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .