24 05 2018 / 17:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
12 07 Скупштина PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 12 jul 2017 14:39

15. Седница Скупштине

града Сомбора

 

Резултат слика за скупштина сомбор

 

 

15. седница Скупштине града Сомбора одржана је јуче и на дневном реду се нашло 17 тачака. Одборничке групе „Сложно демократски“ и „Доста је било“ дале су своје предлоге за измену и допуну дневног реда. „Доста је било“ су дали предлог да се дневни ред измени тиме што би се при извештају о раду месних заједница изузео извештај о раду МЗ Кљајићево. Одборничка група „Сложно демократски“ поднела је захтев да се дневни ред допуни тачком која се односи на достављање потпуне информације о догађајима који су произвели страх и несигурност, као и оправдане протесте грађана Сомбора, поводом успостављања центра за мигранте у Шикари. Оба захтева су већином гласова одбијена.

Прва тачка дневног реда, која је и изазвала дужу расправу, био је Предлог Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2017. годину. Израда Одлуке о Првом Ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2017. годину условљена је пре свега распоредом износа „суфицита“, утврђеног Одлуком о Завршном рачуну буџета града Сомбора за 2016. годину у износу од 115.237.552 динара у који су укључена дозначена неутрошена наменска трансферна средства из буџета виших нивоа власти, средства од издавања у закуп државног пољопривредног земљишта, као и средства од казни за саобраћајне прекршаје.     Укупна средства буџета овом Одлуком дефинишу се на нивоу од око 3,1 милијарде динара. Процена остварења текућих прихода, без средстава трансфера, износи више од 2,9 милијарде динара и представља увећање текућих прихода у износу од 299,9 милиона динара или 11,2 процентних поена у односу на приходе из првобитне Одлуке о буџету. Највиши ниво раста планиран је у оквиру улагања у комуналну инфраструктуру, како у облику самосталног финансирања из буџета, тако и у облику суфинансирања путем пројеката са вишим нивоима власти. Након расправе, одлуком већине одборничких гласова ова тачка дневног реда је усвојена.

Као друга тачка дневног реда нашао се Предлог Одлуке за партиципативно буџетирање. Ово се односи на учешће грађана у креирању буџета за 2018. годину. Као и ранијих година, грађани ће моћи да се укључе у буџетски процес и дају своје предлоге да се у буџет уврсте оне ставке, за које они сматрају да су неопходне.

Трећа тачка дневног реда био је Предлог Одлуке о максималном броју запослених у систему јавног сектора града Сомбора за 2017. годину. Овом одлуком одређен је максималан број запослених на неодређено време за град Сомбор и он износи 1071.

У наставку седнице усвојени су Предлог Одлуке о уређењу града, Предлог Одлуке о остваривању услова за потпунију и квалитетнију здравствену заштиту грађана града Сомбора. Усвојени су и Предлози Одлука о првим изменама и допунама Одлука о изради измена и допуна плана генералне регулације насељених места Риђица, Стапар и Дорослово, као и Предлог Одлуке о изради плана детаљне регулације дела пута Стапар-Сивац, деонице на делу подручја града Сомбора од пута Л-410 до катастарске и територијалне границе општине Кула. Усвојене су и прве измене и допуне програма пословања ЈКП „Водоканал“ Сомбор и „Водовод“ Бездан за 2017. годину.

Након одржаних јавних расправа у претходном периоду, Скупштина је већином гласова усвојила и Предлог Одлуке о јавном превозу у друмском саобраћају на територији града Сомбора, као и Предлог Решења о давању сагласности на План и програм превоза путника у градском и прградском саобраћају на територији града Сомбора за период 2017/2021. године, регистрацију и оверу редова вожње превозника „Севертранс“ Сомбор АД.Усвојен је и Предлог Правилника о финансирању и суфинансирању програма/пројеката удружења који су од јавног интереса за град Сомбор. Новина у Правилнику јесте та да ће бити расписан конкурс за чланове комисија за сваки расписан будући конкурс. То ће омогућити већу транспарентност и биће увид у то ко се налази у комисији, те да ли су изабрана лица компетентна да доносе ове одлуке.

Усвојен је Извештај о раду месних заједница на територији града Сомбора за 2016. годину. На самом крају 15. заседања усвојен је имовинско-правни предмет и именовани су чланови одбора за образовање, просвету и културу.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .