22 09 2017 / 04:43

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
13 07 Бачко Подунавље ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
четвртак, 13 јул 2017 15:08

Промоција резервата

биосфере „Бачко Подунавље“

 

 

 

Одлуком Међународног координационог савета УНЕСКО програма „Човек и биосфера“, Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ уписан је у УНЕСКО Светску листу резервата биосфере. Одлука је донета 14. јуна током заседања Савета у Паризу, а промоција резервата биће организована сутра, у времену од 11 до 13 часова, у великој сали у згради сомборске локалне самоуправе. Промоцију организује град Сомбор, у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе и Светском организацијом за природу у Србији WWФ.

Испред града Сомбора учеснике и госте поздравиће градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а потом ће уследити и обраћање  представника Министарства за заштиту животне средине, Комисије Републике Србије за сарадњу са УНЕСКОМ, Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског завода за заштиту природе и Светске организације за природу у Србији WWФ.

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ део је „Европског Амазона“, који представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава. Површина резервата простире се на 176.635 хектара, а  обухвата подручја града Сомбора и општина Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .