20 01 2019 / 21:24

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
13 07 Бачко Подунавље PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 13 jul 2017 15:08

Промоција резервата

биосфере „Бачко Подунавље“

 

 

 

Одлуком Међународног координационог савета УНЕСКО програма „Човек и биосфера“, Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ уписан је у УНЕСКО Светску листу резервата биосфере. Одлука је донета 14. јуна током заседања Савета у Паризу, а промоција резервата биће организована сутра, у времену од 11 до 13 часова, у великој сали у згради сомборске локалне самоуправе. Промоцију организује град Сомбор, у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе и Светском организацијом за природу у Србији WWФ.

Испред града Сомбора учеснике и госте поздравиће градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, а потом ће уследити и обраћање  представника Министарства за заштиту животне средине, Комисије Републике Србије за сарадњу са УНЕСКОМ, Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајинског завода за заштиту природе и Светске организације за природу у Србији WWФ.

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ део је „Европског Амазона“, који представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава. Површина резервата простире се на 176.635 хектара, а  обухвата подручја града Сомбора и општина Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .