24 07 2017 / 16:54

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
14 07 Хемијска олимпијада ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
петак, 14 јул 2017 14:21

Андреј Кукузар

бронзана медаља на

Хемијској олимпијади

на Тајланду

 

 

 

Гимназијалци из Србије освојили су четири медаље на Међународној хемијској олимпијади, која је одржана на Тајланду од 6. до 15. јула.

Ученик београдске Математичке гимназије, Дамјан Чубраковић, освојио је сребрну медаљу, а са три бронзе су се окитили Андреј Кукурузар, ученик сомборске гимназије “Вељко Петровић”, Андреј Ковачевић из Ужичке гимназије и Анамарија Николетић из Математичке гимназије у Београду. Они су са менторима из Српског хемијског друштва, професором Душаном Сладићем са Хемијског факултета у Београду и професором Ником Радуловићем са ПМФ-а у Нишу,учествовали на најпрестижнијем такмичењу средњошколаца из хемије, захваљујући подршци КПМГ Београд, који је за све обезбедио авионске карте за такмичења, котизације и пратеће трошкове.

Интезивне припреме наших средњошколаца за олимпијаду трајале су две недеље, а ученици су се седам дана припремали на Хемијском факултету у Београду код професора Сладића, а седам дана на Природно-математичком факултету у Нишу, на департману за хемију, код професора Радуловића.

Српски гимназијалци су и прошле године на олимпијади остварили исти резултат – освојили су четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

Robna kuca KIDS

Robna kuca MILANO

Elektro Selenča

Bunjevačka dužionica 2017

RIA Cosmetics

Bašta Centar

Pagi FOTO

Robna kuca MILANO
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .