20 05 2018 / 12:05

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
14 07 Хемијска олимпијада PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 14 jul 2017 14:21

Андреј Кукузар

бронзана медаља на

Хемијској олимпијади

на Тајланду

 

 

 

Гимназијалци из Србије освојили су четири медаље на Међународној хемијској олимпијади, која је одржана на Тајланду од 6. до 15. јула.

Ученик београдске Математичке гимназије, Дамјан Чубраковић, освојио је сребрну медаљу, а са три бронзе су се окитили Андреј Кукурузар, ученик сомборске гимназије “Вељко Петровић”, Андреј Ковачевић из Ужичке гимназије и Анамарија Николетић из Математичке гимназије у Београду. Они су са менторима из Српског хемијског друштва, професором Душаном Сладићем са Хемијског факултета у Београду и професором Ником Радуловићем са ПМФ-а у Нишу,учествовали на најпрестижнијем такмичењу средњошколаца из хемије, захваљујући подршци КПМГ Београд, који је за све обезбедио авионске карте за такмичења, котизације и пратеће трошкове.

Интезивне припреме наших средњошколаца за олимпијаду трајале су две недеље, а ученици су се седам дана припремали на Хемијском факултету у Београду код професора Сладића, а седам дана на Природно-математичком факултету у Нишу, на департману за хемију, код професора Радуловића.

Српски гимназијалци су и прошле године на олимпијади остварили исти резултат – освојили су четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .