20 05 2018 / 12:08

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
14 07 УНЕСКО програм PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 14 jul 2017 14:25

Резерват биосфере

„Бачко Подунавље“ у

Светској листи резервата

биосфере

 

видео прилог

 

 

У Свечаној сали Жупаније данас је одржана промоција резервата „Бачко Подунавље“, који је пре тачно месец дана уписан на УНЕСКО Светску листу резервата биосфере.

Међународни координациони савет УНЕСКО програма „Човек и биосфера“ донео је одлуку да Резерват биосфере „Бачко Подуанвље“ буде уписан у УНЕСКО Светску листу резервата биосфере. Одлука је донета 14. јуна током заседања Међународног координационог савета у Паризу.

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ део је „Европског Амазона“ који представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава, укупне површине 176.635 хектара, а обухвата подручја града Сомбора и општина Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка.

Новооформљено Министарство за заштиту животне средине има управо за циљ да очува и заштити природне резервате у Србији и радиће се и даље у овом правцу, с обзиром да је Бачко Подунавље други резерват у Србији који се нашао на УНЕСКО-вој листи.

Уписивање на Светску листу доноси многе предности, како за сам биодиверзитет, тако и за локално становништво.

На промоцији су говорили још и Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, и Јасмина Татарац, генерална секретарка Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском. Генерални закључак је да сви треба да се укључимо, како бисмо очували природне резервате који нас окружују.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

Posao u "MeteorC." Sombor

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .