25 09 2017 / 10:07

РТВ СРЕЋЕ СОМБОР
news menu leftnews menu right
14 07 УНЕСКО програм ПДФ Штампа Ел. пошта
Оцена корисника: / 0
ЛошеНајбоље 
петак, 14 јул 2017 14:25

Резерват биосфере

„Бачко Подунавље“ у

Светској листи резервата

биосфере

 

видео прилог

 

 

У Свечаној сали Жупаније данас је одржана промоција резервата „Бачко Подунавље“, који је пре тачно месец дана уписан на УНЕСКО Светску листу резервата биосфере.

Међународни координациони савет УНЕСКО програма „Човек и биосфера“ донео је одлуку да Резерват биосфере „Бачко Подуанвље“ буде уписан у УНЕСКО Светску листу резервата биосфере. Одлука је донета 14. јуна током заседања Међународног координационог савета у Паризу.

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ део је „Европског Амазона“ који представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава, укупне површине 176.635 хектара, а обухвата подручја града Сомбора и општина Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка.

Новооформљено Министарство за заштиту животне средине има управо за циљ да очува и заштити природне резервате у Србији и радиће се и даље у овом правцу, с обзиром да је Бачко Подунавље други резерват у Србији који се нашао на УНЕСКО-вој листи.

Уписивање на Светску листу доноси многе предности, како за сам биодиверзитет, тако и за локално становништво.

На промоцији су говорили још и Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине, и Јасмина Татарац, генерална секретарка Комисије Републике Србије за сарадњу са Унеском. Генерални закључак је да сви треба да се укључимо, како бисмо очували природне резервате који нас окружују.

 
РЕКЛАМНИ ПРОСТОР Резервишите одмах:

Slavisa namestaj Sombor

DIV Apatin

Robna kuca MILANO

ELA Studio stranih jezika

Grubex & G

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .