23 11 2017 / 06:44

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
04 09 Прваци PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 04 septembar 2017 13:36

Добродошлица првацима


 

 

Основне школе на територији града Сомбора богатије су за 675 ђака првака. Школе у Сомбору у школској 2017/2018. години похађаће 394, а школе у сомборским селима 277 ученика првих разреда. Локална самоуправа и локални Савет за безбедност саобраћаја припремили су поклоне добродошлице за прваке – прварицу, саобраћајни буквар и флуоресцентни прслук.

Добродошлицу ученицима првог разреда ОШ „Никола Вукићевић“ пожелела је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима Немањом Сарачем, чланом Градског већа за област културе и образовања и Гораном Тодорићем, начелником Одељења за образовање Градске управе града Сомбора. И у осталим школама пакетиће добродошлице у школски свет првацима су уручили чланови Градског већа Мирослав Ковачић, за област комунална делатност и инвестиције, Дарко Радуловић, за област пољопривреде, Мирко Стригић, за област руралног развоја, Силард Јанковић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, те помоћници градоначелнице, за област урбанизма и заштите животне средине Борис Буловић и Бранислав Сворцан, за област културе и информисања.

Највише првака има ОШ „Аврам Мразовић“ и то 101, потом ОШ „Иво Лола Рибар“ 96, док школе „Никола Вукићевић“ и „Доситеј Обрадовић“ имају 82 ученика првог разреда. ОШ „Братство јединство“ Сомбор има 34 првака који ће наставу похађати на српском и три првака који ће наставу похађати на мађарском језику. ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар има 36, ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево 31, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Станишић 30, у Бачком Моноштору ОШ „22. октобар“  примила је 26, а школа у Чонопљи „Мирослав Антић“ 24 ученика првог разреда. У Бездану школа „Братство-јединство“ је богатија за 20 првака који ће наставу похађати на српском и девет првака који ће наставу похађати на мађарском матерњем језику. ОШ „Светозар Милетић“ има 14 првака који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. У школи „Петар Кочић“ у Риђици у школске клупе је село 14,  а у ОШ „Алекса Шантић“ 12 ученика првог разреда. У школи „Лаза Костић“ у Гакову има 13 и у истуреном одељењу у Растини три првака. Школа „Киш Ференц“ у Телечки има осам првака, од којих једног који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. ОШ „Огњен Прица“ у Колуту има осам и ОШ „Моша Пијаде“ Бачки Брег седам првака.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .