18 06 2018 / 13:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
04 09 Прваци PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 04 septembar 2017 13:36

Добродошлица првацима


 

 

Основне школе на територији града Сомбора богатије су за 675 ђака првака. Школе у Сомбору у школској 2017/2018. години похађаће 394, а школе у сомборским селима 277 ученика првих разреда. Локална самоуправа и локални Савет за безбедност саобраћаја припремили су поклоне добродошлице за прваке – прварицу, саобраћајни буквар и флуоресцентни прслук.

Добродошлицу ученицима првог разреда ОШ „Никола Вукићевић“ пожелела је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима Немањом Сарачем, чланом Градског већа за област културе и образовања и Гораном Тодорићем, начелником Одељења за образовање Градске управе града Сомбора. И у осталим школама пакетиће добродошлице у школски свет првацима су уручили чланови Градског већа Мирослав Ковачић, за област комунална делатност и инвестиције, Дарко Радуловић, за област пољопривреде, Мирко Стригић, за област руралног развоја, Силард Јанковић, за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, те помоћници градоначелнице, за област урбанизма и заштите животне средине Борис Буловић и Бранислав Сворцан, за област културе и информисања.

Највише првака има ОШ „Аврам Мразовић“ и то 101, потом ОШ „Иво Лола Рибар“ 96, док школе „Никола Вукићевић“ и „Доситеј Обрадовић“ имају 82 ученика првог разреда. ОШ „Братство јединство“ Сомбор има 34 првака који ће наставу похађати на српском и три првака који ће наставу похађати на мађарском језику. ОШ „Бранко Радичевић“ Стапар има 36, ОШ „Никола Тесла“ Кљајићево 31, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Станишић 30, у Бачком Моноштору ОШ „22. октобар“  примила је 26, а школа у Чонопљи „Мирослав Антић“ 24 ученика првог разреда. У Бездану школа „Братство-јединство“ је богатија за 20 првака који ће наставу похађати на српском и девет првака који ће наставу похађати на мађарском матерњем језику. ОШ „Светозар Милетић“ има 14 првака који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. У школи „Петар Кочић“ у Риђици у школске клупе је село 14,  а у ОШ „Алекса Шантић“ 12 ученика првог разреда. У школи „Лаза Костић“ у Гакову има 13 и у истуреном одељењу у Растини три првака. Школа „Киш Ференц“ у Телечки има осам првака, од којих једног који ће наставу похађати на српском и седам који ће наставу похађати на мађарском језику. ОШ „Огњен Прица“ у Колуту има осам и ОШ „Моша Пијаде“ Бачки Брег седам првака.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .