20 11 2017 / 03:01

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
06 09 Гимназија В.Петровић PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 06 septembar 2017 14:29

Литерарни конкурс у Гимназији


 

 

Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор и ове године расписује наградни литерарни конкурс, трећи по реду, поводом Дана школе, 15. октобра. На конкурсу могу да учествују необјављени радови, у виду песме, приче, есеја, на једну од следећих тема: „Све задужбине од злата и сребра, Све је то дело моје и мог себра.“; „Боре, у мрачној борби узоране.“; „У равници поред друма налази се једна стара и усамљена јабука... спремна да послужи свакоме ко туда случајно прође.“; „Хоћемо слободе и да смо своји у рођеној кући“; „ваша снага биће снага грома“ и „Ма колико да је шума мала и ретка, ипак чим је изашао из ње, запљуснула га је осветљена, ведра равница.“.

Одштампане и шифриране потребно је послати на адресу: Гимназија „Вељко Петровић“ Сомбор, Доситеја Обрадовића 2 или лично предати у секретаријату школе у 5 примерака, са назнаком „за литерарни конкурс“. У посебном коверту, заједно са радовима, доставити и разрешење шифре са следећим подацима: име, презиме, адреса, контакт телефон.

Сваки од учесника  може да учествује на конкурсу са по једним радом, писаном на српском или мађарском језику. Конкурс је отворен за све ученике, студенте и грађане Општине Сомбор, без обзира на узраст. Крајњи рок за достављање радова је 30. септембар. Комисија ће након прегледа радова доделити три награде. Свечано уручење награда биће уприличено у Гимназији на Дан школе.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

FLORINA Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Internet revolucija MTS
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .