21 08 2018 / 04:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
25 09 Црвени крст Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 25 septembar 2017 15:14

Социјална укљученост

 

 

 

Пројекат „Мисија: социјална укљученост“ пројекат је размене младих са суседним партнерским земљама Хрватском, Босном и Херцеговином и Србијом, који је намењен младима са мање могућности, узраста од 18 до 25 година. Реализовање у склопу програма Ерасмус+, а финансирала га је Европска комисија посредством Агенције за мобилност и програме Европске уније.

У пројекту су учествовали учесници из Градског друштва Црвеног крижа Жупања, учесници из Удружења особа са посебним потребама „Пут у живот“ Орашје и учесници из Црвеног крста Сомбор, као и ученици, корисници Дневног боравка за омладину и одрасле особе са инвалидитетом и наставници из ШОСО са домом „Вук Караџић“ Сомбор. Пројекат је обухватио 48 учесника. Активности су реализоване у Одмаралишту у Жупањи у периоду од 6. до 15. септембра.

Главни циљ пројекта је подстицање социјалне укључености младих са мање могућности, кроз учење и развијање социјалних вештина, као и поучавање младих са инвалидитетом о њиховим правима, подстицање развој интереса на активније укључивање у живот локалне заједнице и омогућити младима да стекну вештине релевантне за тржиште рада.

Управо усмереност према младима са мање могућности је један од стубова рада Европске уније на подручју младих, с обзиром на чињеницу да су они највише погођени економском кризом и њеним последицама. Ови млади налазе се у реалној опасности да буду потпуно искључени из друштвеног живота.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Telečka

Cerade Despotović

MILANO HOME

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .