21 01 2018 / 01:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
25 09 Црвени крст Сомбор PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 25 septembar 2017 15:14

Социјална укљученост

 

 

 

Пројекат „Мисија: социјална укљученост“ пројекат је размене младих са суседним партнерским земљама Хрватском, Босном и Херцеговином и Србијом, који је намењен младима са мање могућности, узраста од 18 до 25 година. Реализовање у склопу програма Ерасмус+, а финансирала га је Европска комисија посредством Агенције за мобилност и програме Европске уније.

У пројекту су учествовали учесници из Градског друштва Црвеног крижа Жупања, учесници из Удружења особа са посебним потребама „Пут у живот“ Орашје и учесници из Црвеног крста Сомбор, као и ученици, корисници Дневног боравка за омладину и одрасле особе са инвалидитетом и наставници из ШОСО са домом „Вук Караџић“ Сомбор. Пројекат је обухватио 48 учесника. Активности су реализоване у Одмаралишту у Жупањи у периоду од 6. до 15. септембра.

Главни циљ пројекта је подстицање социјалне укључености младих са мање могућности, кроз учење и развијање социјалних вештина, као и поучавање младих са инвалидитетом о њиховим правима, подстицање развој интереса на активније укључивање у живот локалне заједнице и омогућити младима да стекну вештине релевантне за тржиште рада.

Управо усмереност према младима са мање могућности је један од стубова рада Европске уније на подручју младих, с обзиром на чињеницу да су они највише погођени економском кризом и њеним последицама. Ови млади налазе се у реалној опасности да буду потпуно искључени из друштвеног живота.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair by Dusica

Bunjevačko prelo 2018

Robna kuca MILANO

Perfect Vision

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Welnes centar Banja Junaković

D KOmerc - Hundai
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .