24 09 2018 / 22:23

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11 10 Sirene PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 11 oktobar 2017 14:58

Plakate sa prikazom

zvučnih signala


 

 

Druga nedelja oktobra 2017. godine posvećena je aktivnostima koje doprinose smanjenju rizika od prirodnih katastrofa. S obzirom da se, prema podacima Svetske meteorološke organizacije i Ujedinjenih nacija, godišnje na planeti dogodi na stotine elementarnih nepogoda, preduzimaju se razne aktivnosti za smanjenje rizika. Osim utvrđivanja stručnih koncepata i aktivnosti kojima se bave nadležne organizacije i javne službe, sprovode se edukacije u oblasti upravljanja rizicima i veće spremnosti i osposobljenosti stanovništva za preventivno delovanje i efikasno uključivanje u sistem odbrane od elementarnih nepogoda.

Polazeći od činjenice da su građani nedovoljno upućeni u poznavanje znakova za uzbunjivanje, lokalna samouprava je pristupla štampanju 300 plakata sa prikazom zvučnih signala u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Plakati će biti istaknuti u školama, domovima zdravlja, ustanovama kulture i drugim javnim prostorijama i objektima od javnog značaja.

Obeležavajući nedelju i Međunarodni dan posvećen smanjenju prirodnih katastrofa,  na teritoriji grada Sombora, danas tačno u podne, aktivirane su sirene za uzbunjivanje, koje su emitovale signal „prestanak opasnosti“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .