16 12 2017 / 23:32

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
11 10 Sirene PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
sreda, 11 oktobar 2017 14:58

Plakate sa prikazom

zvučnih signala


 

 

Druga nedelja oktobra 2017. godine posvećena je aktivnostima koje doprinose smanjenju rizika od prirodnih katastrofa. S obzirom da se, prema podacima Svetske meteorološke organizacije i Ujedinjenih nacija, godišnje na planeti dogodi na stotine elementarnih nepogoda, preduzimaju se razne aktivnosti za smanjenje rizika. Osim utvrđivanja stručnih koncepata i aktivnosti kojima se bave nadležne organizacije i javne službe, sprovode se edukacije u oblasti upravljanja rizicima i veće spremnosti i osposobljenosti stanovništva za preventivno delovanje i efikasno uključivanje u sistem odbrane od elementarnih nepogoda.

Polazeći od činjenice da su građani nedovoljno upućeni u poznavanje znakova za uzbunjivanje, lokalna samouprava je pristupla štampanju 300 plakata sa prikazom zvučnih signala u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Plakati će biti istaknuti u školama, domovima zdravlja, ustanovama kulture i drugim javnim prostorijama i objektima od javnog značaja.

Obeležavajući nedelju i Međunarodni dan posvećen smanjenju prirodnih katastrofa,  na teritoriji grada Sombora, danas tačno u podne, aktivirane su sirene za uzbunjivanje, koje su emitovale signal „prestanak opasnosti“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Hair By Dushica

Banja Junaković

NOVOGRADNJA Bezdan

Robna kuca MILANO

Šulex

Perfect Vision

AgroTotal Sombor

MAX STAR Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .