16 10 2018 / 19:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
05 12 LAG PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 05 decembar 2017 16:33

Ruralni parlament

 

 

 

Lokalna akciona grupa „Panonski fijaker“ u okviru svojih redovnih delatnosti organizovaće Ruralni parlament, kao jedinstven događaj koji će okupiti predstavnike civilnog društva, poljoprivrednike i registrovana poljoprivredna gazdinstva, kao i predstavnike lokalnih, pokrajinskih i republičkih institucija. Pored njih, učešće u stručnim sesijama i samom plenarnom delu parlamenta uzeće i eminentni stručnjaci iz oblasti poljoprivrede, privrede, međunarodne saradnje i ekonomije.

Ruralni parlament, prvi takve vrste u Srbiji, nije posebna insititucija niti organizaciona struktura nekog nivoa vlasti u Republici. Ruralni parlament predstavlja događaj u trajanju od jednog do nekoliko dana, dobro je zastupljen u medijima i kao takav predstavlja ujedinjeni glas ruralnih pitanja kao relevantnog činioca društvenog života. Civilno društvo ima odlučujuću ulogu u pokretanju ruralnog parlamenta i u tome LAG „Panonski fijaker“ vidi svoju prednost i pokazuje inicijativu da se takva praksa okupljanja uvede i u našu sredinu.

Parlamenti ove vrste zasnivaju se na načelu „odozdo prema gore“ i time jesu glas stanovnika ruralnih prostora. Glavnu reč imaju ljudi sa sela, mladi, preduzetnici, turističke, kulturne i sportske manifestacije i starije osobe.

Ruralni parlament biće održan tokom decembra, u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Sombora, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Meteor Commerce Otkup 2018

Centar za edukaciju

MILANO HOME

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .