22 01 2019 / 16:49

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
22 01 Gradska uprava PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 22 januar 2018 15:57

Javna rasprava o

Nacrtu odluke

o prvim izmenama i dopunama

Odluke o uređenju grada

 

 

 

Javna rasprava o Nacrtu odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Sombora održana je u petak, a raspravi su  prisustvovali predstavnici Gradske uprave i vlasnici lokalasmeštenih u užem centru grada.

Osnovni razlozi za donošenje prvih izmena i dopuna Odluke  su: regulisanje  postupka izdavanja odobrenja za postavljanje drugih objekata i uređaja koji nisu navedeni u postojećoj Odluci, kao i definisanje uslova i mera za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata u obuhvatu prostorno kulutrno-istorijske celine „Istorijsko jezgro Sombora-Venac“ prema Rešenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ispred Gradske uprave grada Sombora sa zakupcima su razgovarali: načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, Miodrag Petrović, načelnik Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo, Milanka Krstić, načelnica Odeljenja inspekcije i komunalne policije i Viktor Despotović, pomoćnik načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinnsko-pravne i stambene poslove. Raspravi su prisustvovali vlasnici lokala: „Via Gusto“, „Grutini Press“, „Coffee  time“, „Coffee time II“, „Buda bar“, Bašta „Centar“, SG „Priča“, „Des Arts 025“ i „Sunset“.

Na Nacrt odluke primedbe i predlozi  su dostavljeni  ispred  lokala: „Dencing bar “ i  „Coffee time“, a primedbu je dostavila i advokat Marija Vučković. Predlozi su se odnosili na postavljanje podijuma ispred lokala, brendiranje suncobrana, korekciju cena zakupa javnih površina za letnje bašte van sezone i dr. Nakon rasprave, vlasnicima lokala je rečeno da će izveštaj o održanoj javnoj raspravi i primedbama biti dostavljen Gradskom veću koje će utvrditi Predlog odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o uređenju grada i dostaviti na odlučivanje Skupštini grada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .