19 08 2019 / 04:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
22 01 Gradska uprava PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 22 januar 2018 15:57

Javna rasprava o

Nacrtu odluke

o prvim izmenama i dopunama

Odluke o uređenju grada

 

 

 

Javna rasprava o Nacrtu odluke o prvim izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada Sombora održana je u petak, a raspravi su  prisustvovali predstavnici Gradske uprave i vlasnici lokalasmeštenih u užem centru grada.

Osnovni razlozi za donošenje prvih izmena i dopuna Odluke  su: regulisanje  postupka izdavanja odobrenja za postavljanje drugih objekata i uređaja koji nisu navedeni u postojećoj Odluci, kao i definisanje uslova i mera za postavljanje bašti ugostiteljskih objekata u obuhvatu prostorno kulutrno-istorijske celine „Istorijsko jezgro Sombora-Venac“ prema Rešenju Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ispred Gradske uprave grada Sombora sa zakupcima su razgovarali: načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, Miodrag Petrović, načelnik Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i građevinarstvo, Milanka Krstić, načelnica Odeljenja inspekcije i komunalne policije i Viktor Despotović, pomoćnik načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinnsko-pravne i stambene poslove. Raspravi su prisustvovali vlasnici lokala: „Via Gusto“, „Grutini Press“, „Coffee  time“, „Coffee time II“, „Buda bar“, Bašta „Centar“, SG „Priča“, „Des Arts 025“ i „Sunset“.

Na Nacrt odluke primedbe i predlozi  su dostavljeni  ispred  lokala: „Dencing bar “ i  „Coffee time“, a primedbu je dostavila i advokat Marija Vučković. Predlozi su se odnosili na postavljanje podijuma ispred lokala, brendiranje suncobrana, korekciju cena zakupa javnih površina za letnje bašte van sezone i dr. Nakon rasprave, vlasnicima lokala je rečeno da će izveštaj o održanoj javnoj raspravi i primedbama biti dostavljen Gradskom veću koje će utvrditi Predlog odluke o prvim izmenama i dopunama odluke o uređenju grada i dostaviti na odlučivanje Skupštini grada.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Meteor Commerce Sombor

Severtrans - Nemačka

MeteorCommerce Otkup 2019.

Dalmatinski podrum Sombor

Amigo KAFA

Hair by Dusica

M:SAT MTS

IK Laguna

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2019 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .