22 01 2019 / 16:43

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
25 01 Centar Zdravka PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
četvrtak, 25 januar 2018 15:20

Nedelja borbe

protiv raka grlića

materice

 

 

Maligna bolest se razvija godinama, ponekad i do 15 godina i što se u ranijoj fazi otkrije, lečenje je uspešnije jer se potpuno hirurškim putem može otkloniti. Zato su važne redovne kontrole lekara.Naredne nedelje, kada se obeležava Evropska nedelja protiv raka grlića materice, pozivamo sve sugrađanke da odu na kontrolu kod ginekologa. Veoma je važna redovna godišnja poseta ginekologu, koji će uzimanjem PAPA brisa i urednim nalazom isključiti bolest grlića materice, dok će ginekološkim USG nalazom potvrditi radi li se o zdravim jajnicima i materici.

Pored redovnih kontrola, važno je voditi uredan život, koristiti sve namirnice, ali i imati mere u svemu. Voditi računa o higijenskim pravilima, kao i bezbednom seksualnom ponašanju. Raditi svoj posao i uživati u njemu. Dovoljno se odmarati i oporaviti u dobrom snu. Družiti se, radovati i nasmejati. Važno je i osvrnuti se oko sebe i pomoći onome kome je pomoć potrebna. Iz ovog se vidi da je zdravlje samo jedna dobra organizacija i sinhronizacija mnogih životnih elemenata koje svakodnevno obavljamo.

Ukoliko poznajete nekog ko je lečen od raka uputite ga u Centar Zdravka, Straparski put C11, svakog radnog dana od 17 do 19 sati. Ovde može dobiti odgovor stručnjaka na sva pitanja u vezi bolesti kretanja kroz sistem lečenja, ishrane i pshihološke podrške.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .