22 01 2019 / 16:46

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
26 01 Upis u školu PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
petak, 26 januar 2018 15:46

Od 5. do 23. februara

- evidentiranje dece

za upis u osnovnu školu


 

 

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora raspisalo je Oglas za evidentiranje dece za upis u osnovnu školu. U prvi razred osnovne škole školske 2018/2019. godine upisuju se deca koja na dan početka školske godine, 1. septembra 2018. godine, imaju 6 i po do 7 i po godina, odnosno rođena od 1. marta 2011. do 1. marta 2012. godine. Dete starosti od 6 do 6 i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu. Dete starije od 7 i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše roditelji, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva. Za prijavu deteta podnosi se na uvid izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeća lična karta sa tačnom adresom roditelja ili staratelja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Prijavljivanje dece vršiće se u periodu od 5. do 23. februara u Gradskoj upravi grada Sombora, Odeljenju za obrazovanje, soba 226 a, svakog radnog dana od 7.30 do 15 sati. Prijavljivanje dece u naseljenim mestima vršiće se u osnovnim školama u istom terminu.

Osnovna škola dužna je da upiše dete koje ima prebivalište na području škole. Područja osnovnih škola u gradu Somboru utvrdila je Skupština grada Sombora. Nakon završenog evidentiranja dece škole će pismeno obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti za polazak u školu, primenom preporučenih standarda nadležnog ministarstva.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .