22 01 2019 / 16:39

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
29 01 Sajam peradarstva PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
ponedeljak, 29 januar 2018 15:29

Održan 42.Međunarodni

sajam peradarstva u Somboru


video prilog

 

 

Tradicionalna somborska sajamska manifestacija, 42. Međunarodni sajam peradarstva, održan je proteklog vikenda u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru. Na prvom danu sajma izlagače i publiku pozdravio je dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada i direktor sajma.

Igor Gromilović, sekretar Društva odgajivača sitnih životinja „Sombor 1871“ i predsednik Saveza odgajivača sitnih životinja Republike Srbije, zahvalivši se svim izlagačima, posebno je naglasio da svi odgajivači sitnih životinja iz Srbije i regije sa posebnim ponosom izlažu svoje eksponate na ovoj najvećoj manifestaciji u ovom delu Balkana.

42. Međunarodni sajam peradarstva otvorio je magistar Nenad Katanić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. On je istakao da je Sombor tradicionalno dobar domaćin i na najbolji način prezentuje našu zemlju, a da će se resorno ministarstvo na sve načine uvek truditi da pomogne somborski sajam, kao i razvoj ovog vida hobija i biznisa.

Brojni posetioce sajma tokom manifestacije imali su priliku da vide preko 2000 golubova, 500 primeraka ukrasne živine, 400 ukrasnih ptica i oko 200 kunića. Na manifestaciji svoje rukotvorine predstavili su i članovi somborskog Udruženja starih zanata, a svečanost otvaranja svojim nastupom upotpunili su članovi GKUD „Sombor“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .