22 01 2019 / 16:50

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
30 01 PF Sombor PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 30 januar 2018 15:20

Svetosavska svečanost

na Pedagoškom fakultetu


 

 

U subotu, 27. januara, u amfiteatru Pedagoškog fakulteta u Somboru priređena je tradicionalna Svetosavska svečanost. Svečanosti su, osim brojnih zvanica, nastavnika istudenata Pedagoškog fakulteta, prisustvovali i Dušanka Golubović, gradonačelnica grada Sombora, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Nakon „Himne Svetom Savi“, u izvođenju Hora Pedagoškog fakulteta kojim je dirigovala doc. dr Biljana Jeremić, pozdravnu reč uputio je dekan prof. dr Željko Vučković.Ovogodišnju Svetosavsku besedu o liku i trajanju dela Svetog Save u našem vremenu pod nazivom „Udisaji Svetosavlja“ govorio je prof. dr Saša Marković. On je istakao da je u godini kada Fakultet obeležava 240 godina od osnivanja Norme ovo prilika da se pokrenu podsećanja na neke od vodećih prosvetitelja koji su bili čvrsto oslonjeni na učenje Svetog Save.

U umetničkom delu svečanosti stihove pesama Alekse Šantića govorili su dr Nataša Gojković, studentkinja Sanja Marjanović i Milivoje Mlađenović. Uz klavirsku pratnju Marine Milošević, pesmu Isidora Bajića „Sve dok je tvoga oka blagog“ izvele su studentkinje Miona Ilić i Olivera Bolta, dok je pesmu „Tavna noći“ Kornelija Stankovića izvela Miona Ilić. Hor Pedagoškog fakulteta izveo je i narodni napev „Ko udara tako pozno“. Svetosavsku svečanost scenski i umetnički uobličio je Milivoje Mlađenović.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .