22 01 2019 / 16:45

TELEVIZIJA SREĆE SOMBOR
news menu leftnews menu right
30 10 Gradsko veće PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
utorak, 30 januar 2018 15:26

101. sednica

Gradskog veća


 

 

Gradsko veće je na 101. sednici, održanoj juče, dalo saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Čistoća“ o povećanju cena usluga iznošenja smeća u gradu i somborskim selima. Novi cenovnik JKP „Čistoća“ će primenjivati od 1. februara, a cene će biti veće za tri odsto u odnosu na dosadašnje. JKP „Čistoća“ cene usluga iznošenja smeća nije menjala od septembra 2015. godine.

Gradsko veće je donelo i Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Sombora za 2018. godinu i zadužilo Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine da isti prosledi Ministarstvu zaštite životne sredine radi pribavljanja saglasnosti. Nakon dobijanja saglasnosti, Program će biti objavljen u „Službenom listu grada Sombora“.U Predlogu programa navodi se da će se sredstva koristiti namenski za finansiranje obaveza lokalne samouprave, utvrđenih zakonima u oblasti zaštite životne sredine – podsticajnih, preventivnih i sanacionih programa i projekata, programa i projekata praćenja stanja životne sredine, programa zaštite i razvoja zaštićenih prirodnih dobara i drugih aktivnosti od značaja za zaštitu životne sredine.Za sprovođenje Programa u budžetu grada Sombora u okviru Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Sombora za 2018. godinu, planirana su sredstva u iznosu od 3.500.000 dinara.

Veće je dalo saglasnost na sufinansiranje Pilot-projekta „Obrazovni krug“, čiji je cilj učenje srpskog i francuskog jezika i kulture kroz projektne aktivnosti, vršnjačko učenje i direktno vođenu komunikaciju između učenika korišćenjem elektronskih alata. Inicijatori projekta su RTS i Savez atletskih talenata Srbije i podržava ga Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, a lokalna samouprava će „Obrazovni krug“ sufinansirati sa 200.000 dinara.Projekat će se odvijati između gradova Francuske i gradova Srbije (Beograd, Valjevo, Zaječar, Sombor i Rekovac), a realizacija projekta bi trebalo da počne prvog marta.

Na 101. sednici, Gradsko veće je donelo Pravilnik o osnivanju radnih tela i utvrđivanju visine naknade za rad članova radnih tela koje obrazuje gradonačelnik, Gradsko veće i načelnik Gradske uprave grada Sombora.

Veće je odlučilo i o davanju službenosti prolaza EPS-u, ogranak „Elektrodistribucija Sombor“.

 
REKLAMNI PROSTOR Rezervišite odmah:

Centar za edukaciju

Robna kuca MILANO

Malac Genijalac Sombor

DDG Fashion Sombor

Amigo KAFA

Pagi FOTO

Beli labud 037

Pergamona Sombor

Emma's Fusion Sombor

Fondacija Josip Peić

Grubex doo

DDG Fashion Nove kolekcije
Ауторско право 2008-2017 © РТВ СРЕЋЕ Сва права задржава. Веб дизајн: Жељко Томић .